Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Gipskartonplade er både stærkere og lettereDen nye Gyproc Habito-plade holder en pladevægt på under 20 kg i formatet 900 x 1800 mm

Gipskartonplade er både stærkere og lettere

En ny skruefaste gipskartonplade tager kampen op med de skjulte omkostninger i byggeprocessen

Del artiklen på

Gyproc gør nu op med de skjulte omkostninger ved tunge, små pladematerialer, der skal bearbejdes med rundsav inkl. sug, og som skal males og spartles både her og der. Det sker ved at præsentere den nye skruefaste gipskartonplade Gyproc Habito.

- Vælger man vores Habito gipsplade i stedet for andre skruefaste løsninger, er der nemlig masser at hente hjem, både hvad angår totaløkonomi, men også når det gælder arbejdsmiljø og slutproduktets funktionsmæssige og æstetiske egenskaber, lyder det fra Gyproc.

Til trods for at Habito har en 67 % større slagstyrke ift. slag, stød og spark, så er den stadig 20 % lettere end fibergips. Og trods styrken kan den stadig tilskæres med kniv, så man slipper for at bruge el-værktøj og dertilhørende støj og snavs.

Derudover kommer pladen i et handy format på 900 x 1800 mm, men stadig med en pladevægt under 20 kg. Vælger man Habito er der derfor 33 % færre plader at håndtere, og det er en kæmpe fordel for tømrere, både hvad angår slid på kroppen, men også klart i forhold til tid.

Tænk alternativt
Det større Habito format betyder, at der vil være færre antal løbende meter pladesamlinger, der skal spartles, og vælger man en Habito-plade som underlag, er der ingen specielle krav til hverken spartelmasse eller arbejdets udførelse. Pladerne kan desuden indgå i såvel 1-lags som 2-lags løsninger i kombination med det øvrige Gyproc pladesortiment.

- Hos Gyproc har vi i mange år arbejdet med optimering af byggeprojekter. Ved at hjælpe med at synliggøre omkostninger ved forskellige typer gipskonstruktioner, kan vi hjælpe med at optimere byggeprocessen, konstruktionen og totaløkonomien. For hvis man tænker alternativt og vælger andre løsninger end de traditionelle gør som man plejer-løsninger, er der nemlig ofte store besparelser at hente, er budskabet fra Gyproc.

Vælg den optimerede løsning
En totaløkonomisk konsekvensanalyse baseret på Bygge- & Konstruktionsoptimerede løsninger viser, at det ofte er muligt at udføre 2-lags Gyproc gipsløsninger til den samme totaløkonomi, som ved valg af 1-lags løsninger.

- Måske har vi netop en opgave som leverandør. Vi skal blive bedre til at fortælle vores kunder om fordelene, og hjælpe dem med at afdække de skjulte omkostninger. For hvad enten du er bygherre, arkitekt, tømrer eller slutbruger, så er der klare fordele ved at vælge optimerede løsninger, lyder budskabet fra producenten.

-los

Læs mere om Vægge & lofter

28/4 2017
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister