Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Ny type forsænket loft giver arkitekten kontrolParafon Step for Grids bidrager til rummets indretning ved at benytte forskellige tykkelser, formater og farver. Foto: Bornstein Lyckefors

Ny type forsænket loft giver arkitekten kontrol

Akustikplader i forskellige tykkelser, formater og farver gør det muligt at skabe et utal af forskellige forsænkede lofter

Del artiklen på

Arkitekter kan have et ønske om at skabe varierede og flotte forsænkede lofter, som supplerer andre indretningsdetaljer, men det er ikke altid nemt, da mange af de produkter, der findes på markedet, er hvide og glatte.

Derfor har arkitekt Johan Olsson sammen med kollegerne hos Bornstein Lyckefors udviklet idéen bag et nyt koncept til installation i bærende konstruktioner. Navnet er Parafon Step for Grids, og systemet lanceres på Stockholm Furniture & Light Fair den 6.-10. februar.

Konceptet bygger videre på den løsning til direkte montering, Parafon Step Direct, som Paroc har udviklet sammen med Bornstein Lyckefors, og som blev lanceret i 2015. Den grundlæggende idé bag Step-konceptet er enkel.

Ved at arbejde med akustikplader i forskellige tykkelser, formater og farver er det muligt at skabe et utal af forskellige forsænkede lofter, som ikke kun har en lydabsorberende virkning og fungerer som et neutralt element, men også bidrager til rummets indretning og forstærker helhedsoplevelsen.

Med den nye Parafon Step for Grids er det nu også muligt at skabe forsænkede lofter på en lignende måde.

De nedsænkede lofter fås i alle typer NCS-farver.

God lydabsorption
Den nye type nedsænkede lofter fremstilles af Paroc stenuld, et ubrændbart materiale med meget god lydabsorptionsevne. Ved at udnytte kontrasten mellem stenuldens naturlige rå struktur i akustikpladens synlige kanter og den glatte overflade, som er beklædt med glasfibervæv, skabes stor dynamik og variation i den æstetiske oplevelse.

Bornstein Lyckefors har sammensat en helt ny farvekollektion til i år, men produkterne fås i valgfri NCS-farver.

For at gøre det lettere at specificere Parafon Step er der desuden udviklet et særligt planlægningsværktøj, som gør det muligt at beregne en konfiguration og udskrive en specifikation.

Flere oplysninger om konceptet – produkter, farver, formater, tykkelser og lydabsorptionsevne – kan findes her.


-los
Læs mere om Vægge & lofter

5/2 2018
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag