Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Nyt akustik-plade introduceres på Building Green

Nyt akustik-plade introduceres på Building Green

Med den nye Repeat-gipsplade præsenterer Fermacell en æstetiske akustik-løsning i Acoustic-serien, der forener bæredygtighed, funktionalitet og æstetik.

Del artiklen på

Med et naturligt indhold af naturlige råstoffer, høj egnethed til genbrug og lang holdbarhed er fibergipsplader fra fermacell et oplagt valg, når man skal bygge bæredygtigt, påpeger fibergipsproducenten Fermacell. Fordele som stadig flere får øjnene op for, og som man selv kan få syn for på årets Building Green-event i Forum.

- Vi oplever stor interesse for løsninger med lavt materialeforbrug, effektiv logistik og lave vedligeholdelsesomkostninger på lang sigt. Det er områder, hvor fermacell er langt fremme, og det får flere og flere øjnene op for, siger Peder Hauch, som er projektrådgiver hos fermacell.

Nyt produktdesign
På byggeeventen introducerer Fermacell et nyt produktdesign: Repeat er det tredje og seneste skud på stammen i virksomhedens æstetiske akustikløsning - Acoustic.

- Med Acoustic-linjen forenes bæredygtighed, funktionalitet og æstetik, og vi glæder os over, at vi kan introducere et tredje design i den serie, siger Peder Hauch, som ser frem til at deltage igen på årets største byggeevent sammen med sin kollega projektrådgiver Jan Warming fra Fermacell.

Hos Fermacell oplever man, at byggebranchen i stadig højere grad har en holdning til de materialer, der produceres og anvendes i byggeriet. Den rette, robuste løsning prioriteres højt, også i en tid som nu, hvor der igen er gang i hjulene i byggebranchen.

- Det handler ikke længere om at producere så hurtigt som muligt; det handler i højere grad om at vælge løsninger, der er robuste og holdbare, og som skaber effektive arbejdsprocesser med så lavt et materialeforbrug som muligt, siger Jan Warming.

Lavere materialeforbrug 
Fermacell fibergips består af 80% gips og 20% papirfibre. De naturlige råstoffer blandes med vand og presses under højt tryk til en homogen masse - uden tilsætning af bindemidler. Det giver stærke plader, der med et enkelt lag giver de samme fordele, som traditionelle 2-lags løsninger. Et enkelt lag er nok i en rigtig væg.

- Man får en løsning med lavere materialeforbrug, fordi man kun skal arbejde med et enkelt lag. Derfor står fibergipsplader stærkt i forhold til de bæredygtighedsaspekter, som bygherrer, entreprenører og rådgivere efterspørger og som vi taler om på Building Green, slutter Peder Hauch.

-mir

Læs mere om Vægge & lofter

19/10 2017
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister