Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Spanske arkitektstuderende vinder Troldtekt Award Vinderprojektet ’Coral’ imponerede dommerpanelet ved at anvender Troldtekt-materialet på en helt ny måde.

Spanske arkitektstuderende vinder Troldtekt Award

To spanske arkitektstuderende vinder med projektet ’Coral’ idékonkurrencen Troldtekt Award 2018. Juryen valgte vinderen blandt 53 kreative forslag – og sendte en specialprise til Sverige

Del artiklen på

De to arkitektstuderende Enrique Villamuelas og Rita Lancho Moreno fra arkitektskolen Etsam i Madrid har foreslået et helt nyt design med Troldtekt akustikplader. Tanken bag deres idé ’Coral’ er, at tilfældigt eller systematisk placerede huller i Troldtekt vægge og lofter kan bidrage til en særlig æstetik og akustik.

Juryen i konkurrencen var så begejstrede for idéen, at de har valgt de to spanske studerende som vindere af Troldtekt Award 2018. Med prisen følger 5000 euro.

Projekterne er vurderet af arkitekter fra to internationalt anerkendte tegnestuer: Arkitekt og partner Peer Teglgaard Jeppesen, Henning Larsen Architects (Danmark) samt arkitekt og senior associate Andrew Kiel, Sauerbruch Hutton (Tyskland). Sammen med Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, har de vurderet 53 indkomne forslag til nye, innovative idéer med Troldtekt.

Om vinderprojektet siger juryen:

- Forslaget ’Coral ’ anvender Troldtekt-materialet på en helt ny måde, der kan inspirere til en ændret produktionsmetode. Denne metode giver materialet en overflade, der skaber en kraftfuld, sanselig stemning i de rum, som er vist i bidraget. Juryen ser et stort potentiale for denne type produkt.

Innovation er en grundværdi
Det er femte gang, at Troldtekt A/S inviterer design- og arkitekturstuderende fra hele verden til at gentænke de klassiske akustikplader, som siden 1935 er produceret i Danmark af naturmaterialerne træ og cement.

- Vi afholder konkurrencen, fordi innovation er en af vores grundværdier, og fordi vi gerne vil understøtte innovation blandt talenter. Desuden er det ingen hemmelighed, at vi gerne vil i dialog med fremtidens arkitekter, siger Peer Leth og fortsætter:

- Når jeg ser på den kreative vifte af forslag, bliver jeg oprigtig stolt over, at så mange studerende har lagt tid og energi i at tænke nye vinkler på vores produkt. Det er en fornøjelse at se deres idéer foldet ud.

Hæder til studerende i Sverige og Iran
Foruden vinderforslaget har juryen uddelt en specialpris og 1000 euro til idéen ’The Troldtekt Soundshade’, som er udviklet af Ella Scheer fra KTH Royal Institute of Technology i Sverige. Hendes idé er at bruge Troldtekt som en slags akustiske foldegardiner.

Desuden har juryen givet hædrende omtale til projektet ’Rescue House’, hvor Troldtekt plader bruges til at opbygge midlertidige boliger i katastrofeområder. Denne idé er udviklet af Milad Ali Akbari, Ali Battat og Sahar Rasoli fra University of Qom i Iran

Se alle indsendte forslag og en kort film med jurymedlem Andrew Kiel her.

-los

Læs mere om Vægge & lofter

19/12 2018
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag