Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Minimeret risiko på dyksave, bore- og skruemaskinerFoto: Festool.

Minimeret risiko på dyksave, bore- og skruemaskiner

Festools teknologi, KickbackStop, gør det muligt at arbejde i højt tempo og med ekstra kraftfulde maskiner

Del artiklen på

Den nye generation af akku dyksave og akku bore- og skruemaskiner, Quadrive, fra det tyske brand Festool er kraftfulde og giver høj performance i selv de mest krævende arbejdsopgaver. Derudover er de forbedret med det intelligente KickbackStop, der minimerer risikoen for arbejdsulykker.

Festools akku dyksav TSC 55 K er allerede en klassiker og kendt for at være håndværkernes favoritsav. Nu kommer den i en forbedret udgave. Med den nye savklinge-tykkelse på 1,8 mm kan saven arbejde sig gennem materialet ekstra hurtigt og stadig på en måde, der er ergonomisk korrekt.

- Ift. den traditionelle klinge på 2,2 mm kan man save den samme distance på den halve tid med 1,8 mm-klingen, siger Festools Head of Sales & Marketing DK, Michael Petræus.

Saven stopper på millisekunder
Samtidig har den nye version af akku dyksav TSC 55 K KickbackStop-teknologien, som reducerer risikoen for arbejdsulykker. Savklingen på den nye akku dyksav TSC 55 K stopper hurtigere, end man kan nå at blinke med øjnene. Hvis der opstår et tilbageslag ved savning eller neddykning i emnet, vil det omgående blive registreret af den følekile, der ligger på føringsskinnen eller materialet, der bearbejdes. Maskinen stopper allerede før, at den kan nå at springe op.

Derved hindrer man, at en potentiel farlig situation på byggepladser og værksteder kan opstå.

Kraftfulde bore- og skruemaskiner
Også Festools nye akku bore- og skruemaskiner, Quadrive, er kraftfulde, alsidige og med fire gear perfekt rustede til enhver arbejdsopgave. Takket være maskinernes avancerede skiftefunktion har man altid det rigtige drejningsmoment og omdrejningstal klar til enhver opgave. Maskinerne er desuden hårdføre og med den kulfri EC-TEC-motorteknologi enormt robuste og udholdende.

- Med et værktøj, der leverer ekstra stor kraft, er det ekstra vigtigt, at KickbackStop’et modvirker vridning af håndleddet, der på et øjeblik kan skabe en farlig arbejdssituation eller give slidskader i håndled ved gentagen belastning, forklarer Michael Petræus.

En sensor i elektronikken på de nye akku bore- og skruemaskiner, Quadrive, overvåger hele tiden hastigheden i drejebevægelsen og drejevinklen. I tilfælde af en blokering slår maskinen straks fra.

De nye dyksave TSC 55 K og de nye akku bore-/skruemaskiner, Quadrive TPC 18/4 og TDC 18/4, fås fra april 2021 hos autoriserede Festool forhandlere.

-kj

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

16/2 2021
VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerArbejdslampeBefæstigelseBeskyttelsesdragterEl værktøjFaldsikringHovedværnIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLaserLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.