Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Pas på din krop - den er dit vigtigste værktøjDer anmeldes også hvert år 25-30.000 erhvervssygdomme, altså skader der udvikler sig over år.

Pas på din krop - den er dit vigtigste værktøj

SPONSORERET INDHOLD: Et større fokus på værnemidler kan reducere antallet af arbejdsulykker i byggeriet, påpeger otto schachner

Del artiklen på

2020 blev der registreret 46.391 arbejdsulykke i Danmark. Heraf 36 med dødelig udgang.
Det er naturligvis alt for mange, og der kan og skal gøres noget ved det. Der bliver allerede gjort rigtig meget, og mange arbejdsgivere har stort fokus på at bringe antallet af ulykker ned.
En af de ting man skal have fokus på, er brugen af værnemidler og ikke mindst korrekt anvendelse af udstyret.

F. eks. kan du ved at anvende faldsikringsudstyr hindre fald fra højden. Men det er ikke nok at tage en sele på, for det første er det vigtigt at selen passer i størrelsen, og justeres så den sidder korrekt.

For det andet og mindst lige så vigtigt er det at vælge det rigtige udstyr at gøre dig fast med. Der er stor forskel på, om man f.eks. anvender en 2 meter lanyard eller et reb med glidelås. Sidstnævnte er det, man kalder faldhindrende udstyr, da man ved at anvende dette korrekt helt undgår at blive udsat for et fald. Arbejder man med lanyard, faldblok og falddæmpende udstyr, skal man huske at se på faldhøjden, da udstyret kræver en vis frihøjde, før den standser faldet.

Op til 30.000 erhvervssygdomme om året
Der anmeldes også hvert år 25-30.000 erhvervssygdomme, altså skader der udvikler sig over år. Det er f.eks. skader, der opstår, fordi man ikke anvender sit høreværn korrekt eller har et forkert filter på sit åndedrætsværn.

Når man arbejder med åndedrætsværn, bør man altid starte med at undersøge, hvilken forurening der er tale om, og om der eksempelvis er partikler eller gasser/dampe?

Dernæst skal man så finde frem til det korrekte filter. Det kan ofte være en vanskelig opgave, og derfor ender det alt for ofte med at folk tager det de tror der er godt nok, eller simpelthen det de lige har ved hånden.

Derved får mange brugere af åndedrætsværn ikke den beskyttelse, de har behov for, og pådrager sig en risiko for at blive syge af deres arbejde. Det, mange også overser, er, om masken slutter tæt.

Pas på skægget
Mange masker findes i forskellige størrelser, og det er vigtigt, at man finder den rigtige størrelse, for at den kan slutte tæt. Gør den ikke det, slipper der forurenet luft ind ved kanten, og på den måde er man ikke længere sikret.

Har man f.eks. skæg, kan en maske ikke slutte tæt, og så er man nødt til at anvende motoriseret- eller luftforsynet åndedrætsværn i stedet. Hvad rigtig mange heller ikke ved er, at brugere af åndedrætsværn skal have en grundig instruktion i anvendelse af åndedrætsværnet.

Hos otto schachner hjælper vi brugerne med at finde det rigtige udstyr og forklarer, hvordan det skal anvendes i de enkelte arbejdssituationer.

Åndedrætsværn

Faldsikring

 

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

18/11 2021
Arbejdstøj VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBefæstigelseBeskyttelsesdragterEl værktøjFaldsikringHovedværnIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.