Aktuelle nyheder - VVS

Cykelbude skal levere VVS-materialer lokaltBrødrene Dahl forventer, at 6-8 leverancer om dagen vil kunne udføres af cykelbudene.

Cykelbude skal levere VVS-materialer lokalt

Fra næste uge udvider Brødrene Dahl kædens kvik-services med cykelbude, der kører ud i nærområdet omkring kædens butikker på Amager og Vesterbro. Større sendinger kan blive leveret med el-bil

Del artiklen på

Klima - Miljø

Mange kender cykelbudene fra postlevering og take-away, og nogle vil endda huske mælkemanden. Nu vil VVS-grossisten Brødrene Dahl også levere kundernes bestilte materialer ved hjælp af cykelbude.

Tanken er at gøre kviklevering af materialer endnu nemmere ved at sende budene afsted på cykelstierne i stedet for i biler og varevogne på vejene. Især i byerne kan transporttid og parkering optage meget tid i løbet af en dag, hvorfor virksomheden også oplever langt mere levering direkte ud til byggepladserne end førhen.

- Udover at være en service, der er mere agil, og mange steder vil mindske leveringstiden, giver en cykel også noget frihed og mobilitet. Det er nemmere for buddene at komme helt ud til hjertet af byggepladserne, så installatørerne ikke skal afbryde deres dag for f.eks. at hente de dele, de mangler, siger distributionschef i Brødrene Dahl, Lars Holm.

Testene af det nye koncept skydes i gang i uge 36, hvor Brødrene Dahl løbende vil holde øje med, hvordan det forløber med cykelbudene. Leverancerne skal naturligvis kunne være på en cykel - enten i en rygsæk eller på et lad. Udgangspunktet bliver, at kunder inden for 5 km afstand af butikkerne på Vesterbro og Amager kan få leveret deres dele inden for en time.

Et samarbejde med GLS gør det også muligt at modtage kvikleverancer med el-biler fra butikken i Vallensbæk.

Et skub i den grønne retning
Det stigende fokus på grønne og bæredygtige metoder breder sig som ringe i vandet til alle brancher. Det er ingen hemmelighed at distribution tit betyder lastbiler og diesel, men det vil Brødrene Dahl forsøge at gøre op med.

Lars Holm anslår at 6-8 leverancer om dagen vil kunne gøres med cykelbudene. Så udover det praktiske aspekt i at kunne levere til mere kringlede destinationer, vil cykelbudene også sænke forbruget af brændstof. Brødrene Dahl har i forvejen en række CSR-projekter i gang, og finder det også naturligt at gå foran og teste cykellevering i byggebranchen.

- Vi synes også, at vi har et ansvar for at kunne tilbyde grønne alternativer til vores kunder. Både på den store klinge og ved mindre muligheder. Det skal være nemt at vælge de grønne metoder, så på den måde giver det god mening for os at teste denne form for levering på Amager og Vesterbro, hvor der alligevel ikke altid er bil-venligt. Her tror vi især, at cykelbudene kan vinde frem, siger distributionschefen.

Hvis alt går vel i testperioden, vil Brødrene Dahl senere lancere cykelbudene flere steder i landet.

-los

Læs mere om VVS

28/8 2020
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima