left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Flere konkurser hos installatører og metalvirksomhederCheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, Maria Schougaard Berntsen.

Flere konkurser hos installatører og metalvirksomheder

Flere virksomheder indenfor installations- og metalbrancherne er gået konkurs i årets første fire måneder ift. sidste år, og i den kommende tid kan stigende råvarepriser få allerede udsatte virksomheder til at dreje nøglen om

Del artiklen på

Selvom landets el- og vvs-installatørerne står bedre end mange andre brancher, er antallet af konkurser højere end på samme tidspunkt sidste år. I de første fire måneder af 2020 gik 21 virksomheder konkurs, men i år er 53 gået konkurs i samme periode. Antallet sidste år var dog det laveste siden 2014.

Også i metalindustrien ligger man højere end sidste år. I alt ramte metalindustrien 30 konkurser sidste år, og allerede på nuværende tidspunkt står årets konkurstal på 15.

- Selvom metal og installationsbrancherne ikke er de hårdest ramte, er det værd at bemærke konkurstallene, der vidner om, at corona-krisen har sat tingene på spidsen og rammer virksomhederne meget forskelligt – også selvom Danmarks økonomi grundlæggende er i bedring, siger Maria Schougaard Berntsen, der er cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer ca. 4100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun understreger samtidig, at vi endnu ikke har set de fulde konsekvenser af pandemien på konkurstallene hverken i metalindustrien, inden for installation eller i andre brancher.

- Ikke mindst i metalindustrien er der virksomheder, som stadig er påvirket af hængedyndet fra pandemien, og som ser ind i nogle andre rammevilkår end før pandemien brød ud, siger Maria Schougaard Berntsen.

Ud over de usikre eksportmarkeder har også de stigende råvarepriser stor betydning for virksomhedernes økonomi.

- Hvis du som virksomhed i forvejen står i en presset situation, kan de høje råvarepriser være dråben, der får bægeret til at flyde over, når virksomheden f.eks. taber penge på tilbud, der blev givet, inden priserne på eksempelvis stål og kobber begyndte deres himmelflugt, vurderer Maria Schougaard Berntsen.

-kj

Læs mere om VVS

10/5 2021
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • Erik Larsen & Søn

  Erik Larsen & Søn

  Skinnesystemer & Rørophæng m.m.
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima