Aktuelle nyheder - VVS

Glæde over 122 mio. kr. til erhvervsuddannelserneUnderdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, Tina Voldby.

Glæde over 122 mio. kr. til erhvervsuddannelserne

Tekniq Arbejdsgiverne glæder sig over, at et flertal i Folketinget nu ekstraordinært vil afsætte penge til bl.a. at sikre yderligere undervisning, der kan forebygge fagligt efterslæb

Del artiklen på

Et flertal i Folketinget vedtog i går en ekstrabevilling på 600 mio. kr. til bl.a. folkeskole og ungdomsuddannelser for at mindske konsekvenserne af den øjeblikkelige corona-nedlukning, hvor alle har været henvist til virtuel undervisning. Pengene skal bruges til både at styrke trivslen og håndtere faglige udfordringer.

122 mio. kr. er målrettet erhvervsuddannelserne, og pengene skal anvendes til dels at forlænge grundforløbet for de elever, der er i gang med dette og ikke har kunnet deltage i praktisk læring. Og dels til at kunne forlænge hovedforløbet for lærlinge, som skal op til svendeprøver og ikke har mulighed for praktisk læring på hovedforløbet:

- Vi er meget glade for, at man på denne måde tager konsekvensen af, at rigtig mange lærlinge på erhvervsskolerne har været henvist til virtuel undervisning og helt mangler den praktiske læring, som skal understøtte den teoretiske undervisning, siger Tina Voldby, der er underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer ca. 4100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun uddyber:

- Især på erhvervsuddannelserne, hvor teoretisk og praktisk undervisning går hånd i hånd, har man kunnet mærke konsekvenserne af corona-restriktionerne. Derfor er det super positivt og rettidig omhu, at man med den nye aftale sikrer, at lærlinge ikke skal gå op til svendeprøven uden at have fået den praktiske læring, der kan sikre dem en god karakter. Lige så vigtigt er det at have fokus på grundforløbseleverne, der uden praktisk læring, certifikater m.v. vil have svært ved at få en læreplads. Aftalen kan forhåbentlig sikre, at vi undgår at tabe en hel generation af faglærte på gulvet.

Tekniq Arbejdsgiverne understreger dog, at man gerne havde set, at der allerede nu blev åbnet op for, at lærlinge på svendeprøveforløbene kunne modtage praktisk faglig undervisning på skolerne:

- Tilsvarende bør der åbnes op for at lærlinge på hovedforløbene får mulighed for at tage deres certifikatkurser på f.eks. svejseområdet, hvor klejnsmedelærlinge har brug for disse for at kunne vende tilbage til deres praktikvirksomheder og indgå i produktionen, siger Tina Voldby.

-kj

Læs mere om VVS

19/2 2021
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri