LCA
scroll
Grohe indgår nye partnerskaber mod plastforureningGrohe vil gennem partnerskaber øge indsatsen mod plastforurening. Arkivfoto: Søren Hebsgaard, Plastic Change.

Grohe indgår nye partnerskaber mod plastforurening

En af verdens største leverandører af sanitetsprodukter, indgår partneraftaler med Plastic Change og ReSea Project som led i en målrettet indsats mod plastforurening

Siden 2018 har Grohe, med introduktionen af virksomhedens Less Plastic-initiativ, arbejdet målrettet for at nedbringe plastikforurening bl.a. ved at erstatte plastemballage med mere bæredygtige alternativer. Det har indtil nu betydet en reduktion på op mod 32 mio. stykker emballage.

Som supplement til denne interne indsats arbejdes for at reducere plastforureningen bl.a. i form af partnerskaber med bl.a. danske Mater Design, der modtager overskudsplast til high-end designermøbler.

Nu er der tillige indgået kontrakt med den danske organisation Plastic Change, hvortil Grohe betaler et månedligt beløb til organisationens arbejde i Danmark. Støtten indgår i Plastic Change’s generelle hav- og miljøindsatser, der via øget viden og uddannelse skal mindske plastikforurening. Det sker blandt andet gennem oplysning, vidensdeling, events, undervisning og foredrag til at mobilisere og engagere en større Plastic Changer-bevægelse, der allerede er godt i gang. Plastic Change står også i spidsen for årlige oprydninger i naturen sammen med andre organisationer fra hele verden.

Det andet partnerskab er indgået med ReSea Projekt, der også er placeret i Danmark, men som arbejder på internationalt plan med at rense havene og floderne for plast. Også ReSea Project får et fast månedligt beløb, der går til at sikre, at der bliver indsamlet plastik fra verdenshavene og floder i områder i verden, hvor plastikforurening er et stort problem.

- Hvert år ender 8 millioner tons plastik i verdenshavene, og alene siden 1980 er plastikforurening i verdenshavene tidoblet. Som led i vores bæredygtighedsstrategi vil vi gerne medvirke til at bekæmpe dette globale plastaffaldsproblem bl.a. ved at udfase brugen af plast i vores egne emballager og få samarbejdspartnere til at genbruge vores overskudsplast i deres produktion, siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos Grohe Danmark og tilføjer:

- For yderligere at bidrage til en reduktion af plasten er vi altid på udkig efter partnere, der deler vores værdier med udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er samarbejdet med Plastic Change og ReSea Project rigtig gode eksempler på. En del af den grønne fremtid ligger i partnerskaber, hvor vi sammen deler viden, teknologier og ressourcer for at støtte vores fælles mission om at forvalte verdens ressourcer bedre.

-pf

15/11 2021