left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Intelligent fjernvarme-unit med 100 % app styringApp-styringen sparer tid ved installation og indkøring af Combi Port E. Foto: Fotograf Nils Holm.

Intelligent fjernvarme-unit med 100 % app styring

SPONSORERET INDHOLD: Tørring VVS bruger den nye teknologi i Uponor Combi Port E i 20 rækkehuse, som sikrer hurtigere og helt præcise installationer

Del artiklen på

Der er fart på byggeriet over hele landet, og nye teknologier er med til at mindske fejl, spare tid, minimere energiforbruget og øge kvaliteten af installationerne på blandt andet VVS-området. En af nyskabelserne er Uponor Combi Port E – den første fuldelektroniske fjernvarme-unit med 100 % app styring – som Tørring VVS netop nu installerer i 20 nyopførte rækkehuse i Vejle Øst:

- Husene er ens, og derfor er det en stor fordel, at vi kan programmere og kopiere alle indstillinger bare ved at holde en mobiltelefon op foran den næste unit. Så tager det under fem minutter at få en unit op at køre, fortæller VVS-montør Stig Frederiksen og tilføjer:

- At samle unitten er nemt og tilgængeligt. Når man skal over og arbejde i app’en, er der selvfølgelig nogle nye ting, der skal læres. Combi Port E har virkelig mange funktioner, bl.a. regulering efter beboernes forbrug med en algoritme. Alt det gængse med varmt vand, fremløb, udefølere og indstillinger kommer dog hurtigt til at sidde på rygraden.

Varmt vand straks og minimalt forbrug
Tørring VVS er i gang med 20 rækkehuse og har nu udført installationerne i de 10:

- Vi har testet varmt vand og prøvet tingene af, og det er ligesom at knipse med fingrene, så er der varmt vand. Ikke som vi nogle gange kan opleve med andre enheder, at nu skal ventilerne først til at trækkes i gang. Her kan du høre, at ventilerne er åbne, og det varme vand er der på to sekunder, fortæller Stig Frederiksen og siger videre:

- Da vi på de første huse var inde i app’en for at se på forbruget, kom vi i tvivl: Var der ikke noget? Vi følger jo fjernvarmemåleren for at se, hvor mange liter, der løber igennem i timen. Her viser det sig, at det nye system lukker helt ned på 0 liter i timen på gulvvarmen, hvor andre units kan stå og sive lige så stille. Når der er brug for det, så kommer varmen. Det er rigtig smart.

Stor erfaring med fjernvarme-units
Hos Tørring VVS fortæller direktør Claus Karlskov:

- Vi har stor erfaring med fjernvarme-units og ser nogle muligheder i denne produktnyhed, som Uponor nu sender på markedet. Deres teknologi er anderledes, bl.a. med styringen fra en app på mobil eller tablet. Det er fremtiden, og det vil vi godt støtte op omkring. Samtidig er det interessant for os at se og prøve, hvordan den nye unit er ift., hvad vi arbejder med i forvejen. Man kender jo driftssikkerheden på det, man har, og tid er penge i dag.

- Som udgangspunkt indfrier Combi Port E vores forventninger, både på montagedelen, indstillingerne og indkøringen. I det daglige samarbejde står Uponor der med det samme, hvis der er problemer eller udfordringer. Det vægter vi højt, slutter han.

Læs mere om VVS

16/6 2021