Aktuelle nyheder - VVS

Laveste antal konkurser i installationsbranchen siden 2014

Laveste antal konkurser i installationsbranchen siden 2014

Installationsbranchen er kommet stærkt igennem 2020 på trods af corona-pandemien. Det kan også ses på antallet af konkurser, som dog risikerer at stige i løbet af 2021

Del artiklen på

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var der i 2020 105 installationsvirksomheder, som gik konkurs – heraf 22 i elbranchen og 53 vvs- og blikkenslagerforretninger. Det er det laveste antal konkurser i installationsbranchen siden 2014.

Antallet af konkursramte fuldtidsjob er ligeledes på det laveste niveau de seneste mange år. I elbranchen var der kun 13 konkursramte fuldtidsjob i 2020, hvilket er lige over én tiendedel ift. de 107 konkursramte fuldtidsjobs der var i 2019. For vvs- og blikkenslagerforretninger var der 139 konkursramte fuldtidsjobs i 2020, hvilket er tæt på en halvering ift. 2019.

- Installationsbranchen stod igennem udfordringerne i 2020 med et solidt fundament. Derudover har statens økonomiske hjælpepakker også haft en betydelig indflydelse, når det gjaldt om at holde antallet af konkurser nede, siger Maria Schougaard Berntsen, der er cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4100 virksomheder inden for el, vvs og metal.

- Vi har set et meget drastisk fald i antallet af konkursramte fuldtidsjobs. Det indikerer, at hjælpepakkerne og den udskudte moms har været en betydelig hjælp for virksomhedernes overlevelse gennem 2020. Men det tyder også på, at nogle virksomheder, som ikke er så veldrevne, er blevet holdt kunstigt i live, siger Maria Schougaard Berntsen.

De friske januartal fra Danmarks Statistik over antallet af konkurser for alle brancher i Danmark viser dog, at 2021 startede ud med en rigtig hård måned. For virksomheder, hvor der er ansatte og/eller en omsætning på over en million kroner, er antallet af konkurser nu 40 % højere end på samme tidspunkt sidste år.

- Man går ikke konkurs af en enkelt dårlig måned. Men virksomhederne har nu i hele 2020 trukket på opsparingen og suppleret med hjælpepakker for at holde sig i live i de delbrancher, hvor coronapandemien har reduceret efterspørgslen eller lukket butikker ned, siger Maria Schougaard Berntsen, og fortsætter:

- Hvis opsparingen løber tør, og der ikke kommer nye penge i kassen, så fungerer det jo ganske simpelt ikke, og derfor er det også bydende nødvendigt, at der hurtigst muligt kommer en plan for, hvordan vi klogt kan genåbne.

-kj

Læs mere om VVS

11/2 2021
 • Erik Larsen & Søn

  Erik Larsen & Søn

  Skinnesystemer & Rørophæng m.m.
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima