Aktuelle nyheder - VVS

Markant flere tyverier på byggepladserCheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, Maria Schougaard Berntsen.

Markant flere tyverier på byggepladser

Antallet af anmeldte tyverier fra landets byggepladser steg markant de første tre kvartaler i 2020, og det får Tekniq Arbejdsgiverne til at efterlyse flere tiltag for at holde de ubudne gæster på afstand

Del artiklen på

1059 anmeldelser af tyverier fra byggepladserne. Det var ifølge de seneste tal fra Rigspolitiet det triste facit i de første tre kvartaler i 2020. Tallet er en stigning på 33,7 % ift. samme periode året før. Samtidig viser en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne, at 16,4 % af landets el- og vvs-virksomheder indenfor det seneste år har været udsat for tyverier på de byggepladser, hvor de arbejdede:

- Det er voldsomme tal, og udviklingen går tydeligvis i den forkerte retning. Samtidig kan indbruddene have meget store økonomiske konsekvenser for de virksomheder, der rammes og må stille arbejdet i bero, indtil det stjålne udstyr og materialer er blevet erstattet, siger Maria Schougaard Berntsen, der er cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer ca. 4100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Ikke tilstrækkelig sikring
Medlemsundersøgelsen fra Tekniq Arbejdsgiverne viser også, at hele 28 % af virksomhederne ikke mener, at byggepladser i tilstrækkelig grad sikres mod indbrud og tyveri, mens kun 19 % er tilfredse med sikringen:

- Vi er fuldt ud bevidste om, at det kan være en både besværlig og bekostelig affære at sikre en byggeplads. Men ikke desto mindre vil vi opfordre bygherrerne til at øge deres fokus på denne udfordring, siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

- Derfor er der også brug for, at vi får adgang til mere aktuelle indbrudstal – gerne på daglig basis – så tyvenes arbejdsmetoder og -mønstre kan blive kortlagt. I sidste ende rammer det jo hele byggeprocessen, når tyve sætter arbejdet i stå, siger hun og understreger samtidig, at eksempelvis el- og vvs-installatørerne naturligvis også selv skal bidrage til at tyverisikre de virksomheder, de befinder sig på:

- Vores undersøgelse viser da også, at godt 20 % af virksomhederne allerede har iværksat tiltag for at sikre sig mod indbrud og tyveri. Men der skal åbenbart mere til.

-kj

Læs mere om VVS

3/2 2021
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Erik Larsen & Søn

  Erik Larsen & Søn

  Skinnesystemer & Rørophæng m.m.