Aktuelle nyheder - VVS

Ny beskæftigelsesrekord i installationsbranchen

Ny beskæftigelsesrekord i installationsbranchen

Beskæftigelsen installationsbranchen nåede nye højder i 2019, hvor det gennemsnitlige antal beskæftigede steg til godt 48.000

Del artiklen på

Det gennemsnitlige antal beskæftigede på lige over 48.000 er en stigning på 2,1 % ift. 2018, som ellers havde rekorden. Og det er sjette år i træk, at beskæftigelsen i branchen vokser.

- Det er positivt, at virksomhederne har kunnet fortsætte udviklingen i omsætningen og dermed også har kunnet øge den samlede beskæftigelse mere end de 1,5 %, vi skønnede i vores seneste markedsanalyse, siger Tina Voldby, der er underdirektør i brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Det er især elbranchen, der trækker gennemsnittet op. Her er beskæftigelsen steget med 3,4 % ift. året før, mens vvs-branchen har oplevet et meget beskedent fald i beskæftigelsen.

- Udviklingen viser, at virksomhederne har formået at håndtere de tiltagende udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det har man bl.a. gjort ved i stigende grad at ansætte eksempelvis flere ufaglærte, lærlinge, udenlandsk arbejdskraft og flere medarbejdere med højere faglige, tekniske kompetenceprofiler. Samtidig har man især i elvirksomhederne været i stand til at trække nogle af de folk, der ellers havde forladt branchen, tilbage igen, siger Tina Voldby og fortsætter:

- 2019 ser altså ud til at have været et godt år for installationsbranchen. Men vi forventer, at 2020 vil byde på en mere afdæmpet vækst og lidt tyndere ordrebøger.

-kj

Læs mere om VVS

24/1 2020
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima