Aktuelle nyheder - VVS

Ny intelligent fjernvarme-unit tilpasser sig brugerens hverdagCombi Port E lærer beboernes forbrugsmønster at kende, så der altid er varmt vand til rådighed, når det skal bruges – uden unødigt energiforbrug.

Ny intelligent fjernvarme-unit tilpasser sig brugerens hverdag

SPONSORERET INDHOLD: Den præfabrikerede unit Combi Port E fra Uponor tager komfort, hygiejne og energieffektivitet til højeste niveau

Del artiklen på

Nu sætter Uponors første fuldt elektroniske fjernvarmeenhed nye standarder for brugernes oplevelse af daglig komfort, brugsvand og lavt energiforbrug. Combi Port E er udviklet som en præfabrikeret enhed til både nye byggeprojekter og renoveringsprojekter. En komplet løsning, som med intelligent kontrol tilpasser sig forbrugsmønstret i husstanden.

Med udgangspunkt i de daglige rutiner og individuelle behov, lærer Combi Port E beboernes forbrugsmønster at kende. Det sikrer, at der altid er varmt vand til rådighed, når det skal bruges – uden unødigt energiforbrug.

Samtidig reagerer Combi Port E direkte på det aktuelle varmebehov og tilpasser ved hjælp af sensorer hele tiden fremløbstemperaturen. Dette giver en væsentlig øget komfort - igen uden at overproducere. Resultatet er et markant reduceret energiforbrug.

- Foruden en mere komfortabel og økonomisk brugeroplevelse, giver den fuldelektroniske enhed også VVS-installatøren en række fordele. Med den app-baserede styring skal man ikke stå inde i et mørkt skab og programmere, men kan flytte hele interfacet ud og have det i en ordentlig arbejdshøjde, fortæller Anders Møller fra Uponor VVS.

Artiklen fortsætter under billedet...
Et kig ind i den intelligent fjernvarme-unit.

App-baseringen betyder, at indstilling, opstart, igangsætning og drift foregår via en smartphone. Intuitive skærmbilleder giver hurtigt et overblik over de indstillede værdier – og ændres let direkte på skærmen. Alt klares uden brug af internettet på grund af enhedens indbyggede hotspot.

- Når systemet kører, kan man med app’en generere en indreguleringsrapport til kunden, så man har dokumentation for de indstillede værdier. Man kan kontrollere, hvor meget vand, der løber igennem. Et rigtig vigtigt punkt, hvor Uponors løsning skiller sig ud, og det gælder for både brugsvands- og varmedelen. Samtidig kan varmemåleren monteres ind i, og som en ekstra fordel er der gjort plads til en PDO. Dermed kan man også få lækageovervågning med den tryghed, det giver, siger Anders Møller.

Hygiejnisk konstruktion og Eco Mode
Combi Port E har et unikt design med termisk separation, hvor varme- og brugsvandsdelen er adskilt. Det sikrer mod unødig opvarmning af brugsvandet og reducerer risikoen for Legionella markant.

Eco Mode-funktionen er udviklet for at spare energi og penge. Ved hjælp af selvlærende algoritmer, baseret på beboernes forbrugsmønstre, ved kontrolenheden, hvornår der ikke er behov for varme og varmt vand. I de perioder går enheden i dvale – lukker ned for forsyningen – og giver en effektiv reduktion af energiforbruget.

- Algoritmen ’lærer’ også, at der ikke er normalt forbrug, hvis familien tager på ferie. Den lukker ned og går i dvale efter 48 timer. Når familien kommer hjem og åbner for den varme hane, vil der lige være en kort ventetid – og så vender systemet tilbage til det kendte mønster, forklarer Anders Møller og tilføjer:

- Så den intelligente styring holder hele tiden øje med forbruget og giver beboerne den komfort, de er vant til.


Læs mere om VVS

8/9 2020
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima