Aktuelle nyheder - VVS

Nyuddannede rørlæggere skal styrke vejledning af kunderneDe 19 nye rørlæggere kan nu meget bedre sparre med kunderne. Uddannelsen på AMU har taget 40 dage over to år, hvor rørlæggerne har lært om bl.a. rørlægning, afløbssystemer og kloakering.

Nyuddannede rørlæggere skal styrke vejledning af kunderne

19 butiksmedarbejdere fra AO er netop blevet færdiguddannede rørlæggere, så de bedre kan rådgive de professionelle kunder

Del artiklen på

 Uddannelse

Dermed har de kompetencerne til at gå ud og få arbejde hos de kloakmestre og entreprenører, der er virksomhedens kunder. Men når AO, der er en af Danmarks største grossister indenfor VA, har givet sine medarbejdere fri til at uddanne sig, er det ikke for at slippe af med dem – tværtimod.

Medarbejderne skal ud i butikkerne og styrke vejledningen og sparringen i hverdagen. Derfor giver det god mening at uddanne medarbejdere som rørlæggere, selvom de ikke skal ud og grave rør ned. Det fortæller Torben Christiansen, der er sektionschef i Entreprenørsektion i AO.

- Mange af vores entreprenørkunder efterspørger sparring inden for VA. De vil gerne vide, hvordan man kommer videre og har brug for nogle, der taler samme sprog. Det gælder både, når kunderne kommer i butikken, og når de ringer ude fra byggepladsen. Derfor har vi satset på at gøre vores medarbejdere fagligt dygtige inden for VA – fremfor kun at gøre dem til dygtige butiksfolk, siger Torben Christiansen.

Uddannelsen på AMU løber over 40 dage på en periode på to år og består af både en teoretisk og en praktisk del i alt omkring rørlægning, afløbssystemer, kloakering osv. Dermed bliver AO-medarbejderen klædt endnu bedre på til at vejlede kunderne, hvor de møder dem.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der er mange, som gerne vil ind på det her marked. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan mere end bare sælge nogle meter rør. Vi kan tale med om løsningerne på en troværdig måde, siger Torben Christiansen.

Har givet et nyt perspektiv
En af de AO-medarbejdere, der nu kan kalde sig rørlægger, er Frank Lagoni fra AO i Kolding. Selvom han har arbejdet med området i flere år, giver det et nyt perspektiv at have lært faget fra grunden.

- Den helt store fordel er, at jeg haft produkterne i hænderne på en anden måde og prøvet at arbejde med dem. Du får en viden og indsigt i, hvordan man gør det, siger Frank Lagoni, der fortæller, at VA er et område, hvor det langt fra altid er ’plug-and-play. Der er ofte brug for sparring.

- Der er jo mange ting nede i jorden, som man ikke er forberedt på. Og løsningerne kan være meget forskellige fra gang til gang. Det er altså ikke bare at sælge fire meter rør og så tro, at det kører af sig selv. Vi er klædt på til at tale løsningerne igennem, siger Frank Lagoni, der har været med til at gøre AO i Kolding til VA-kraftcenter for hele Sydjylland.

-los


Læs mere om VVS

10/12 2019
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima