Aktuelle nyheder - VVS

Oplevelsespark vil hjælpe med bæredygtige valg Naturkraft er placeret i et 45 hektar stort naturområde. I det indendørs oplevelsescenter kan man bl.a. opleve naturens kræfter i otte forskellige naturtyper. Foto: Naturkraft

Oplevelsespark vil hjælpe med bæredygtige valg

Den bæredygtige oplevelsespark Naturkraft ved Ringkøbing skal gøre gæsterne klogere på bæredygtighed, klima og naturens kræfter

Del artiklen på

Bæredygtighed

I den nye bæredygtige oplevelsespark Naturkraft ved Ringkøbing kan de besøgende via leg, spil og anden aktiv involvering udforske naturens kræfter og få hjælp til at tage bæredygtige valgt i hverdagen.

Det er arkitektfirmaerne Thøgersen & Stouby og Hune & Elkjær, der har stået for design-og projekteringsopgaverne med SLA som landskabsarkitekter. Projekteringsleder Joakim Torp Lindskov fra Hune & Elkjær fortæller:

- Parken, der er den første af sin art i verden, er etableret i et 45 hektar stort naturområde som en høj ringvold med et indendørs oplevelsescenter. Her kan de besøgende opleve naturens enorme kræfter og lege sig til en større bevidsthed om natur, bæredygtighed og klima. Formålet er, at aktiviteterne skal sætte tanker i gang hos gæsterne og få dem til at tage bevidste og oplyste bæredygtige valg. Det har naturligvis stor indflydelse på vores design og projektering af oplevelsescentret, hvor vi overalt har lagt vægt på bæredygtige løsninger. Det drejer sig også om indretning af toiletter og køkken, hvor der f.eks. er installeret armaturer, der både er vand-og energibesparende. Samtidig er de berøringsfrie, siger han.

De bæredygtige armaturer er leveret af Grohe, der meget passende er den første producent i sanitetsindustrien med en CO2-neutral produktion. Det ambitiøse mål blev nået i foråret 2020, og virksomheden arbejder nu mod den næste vigtige milepæl i bæredygtighedsstrategien: alle salgskontorer i 150 lande skal være klimaneutrale inden udgangen af 2021.

-los

Læs mere om VVS

7/9 2020
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima