Aktuelle nyheder - VVS

Oplever massiv vækst i salget af berøringsfri produkter Brødrene Dahl forventer, at salget af berøringsfri produkter vil stige yderligere, da adfærdsændringerne i befolkningen meget vel kan være blivende.

Oplever massiv vækst i salget af berøringsfri produkter

Brødrene Dahl mærker tydeligt, at corona-krisen har fået danskernes til at fokusere mere på håndhygiejne. Grossistvirksomheden oplever en fremgang på mere end 50 % i salget af berøringsfri produkter

Del artiklen på

Samfund

Håndfri armaturer, berøringsfri toiletter og papir- og sæbedispensere går som varmt brød under corona-krisen. Det skarpe fokus på håndhygiejne har for alvor åbnet danskernes øjne for smittekilder og bakteriespredere, der i særlig grad findes på toiletter og badeværelser.

I mange virksomheder, storcentre, skoler og offentlige institutioner, men også private hjem, er man i gang med at udskifte de gammeldags armaturer, toiletter og andet udstyr med berøringsfri alternativer.

Det er en udvikling, landets største vvs-grossist Brødrene Dahl kan aflæse direkte i salgstallene. I løbet af den seneste måned har virksomheden oplevet en eksplosiv stigning i salget af berøringsfri produkter.

- Det startede lidt før påske, og siden da er salget steget dag for dag. Vi kan nu notere en fremgang på mere end 50 % inden for berøringsfri produkter. Det er især erhvervsvirksomheder, offentlige institutioner og skoler, der efterspørger berøringsfri vandhaner, toiletter og tilbehør, som ud over hygiejnen også er vand- og energibesparende og dermed bedre for miljøet, siger salgsdirektør Tommy Vestergaard.

Forbrugerne skifter adfærd
Før corona-krisen brød ud, var det primært i nybyggeri, der blev installeret berøringsfri armaturer og toiletter, men nu er man også begyndt at udskifte armaturer, toiletter og sæbe- og papirdispensere i eksisterende byggeri, og det sender efterspørgslen på himmelflugt.

Hos Brødrene Dahl frygter man ikke, at salget vil bremse op, når samfundet vender tilbage til mere normale tilstande - tværtimod.

- Corona-krisen medførte en brat opbremsning af vores samfund og dermed hverdagen, og jeg tror, at vi alle sammen er begyndt at tænke langt mere på vores adfærd og vaner. Vi er blevet opmærksomme på håndhygiejne og smittekilder som dørhåndtag, vandhaner og toiletter. Derfor er det min klare overbevisning, at den adfærdsændring, vi har oplevet, er kommet for at blive. Den vil i første omgang få indflydelse på indretningen af vores arbejdspladser, skoler mv., men senere også i private hjem, hvor de berøringsfri løsninger vil blive mere og mere udbredte hurtigere end før corona-krisen, siger Tommy Vestergaard.

-los


Læs mere om VVS

12/5 2020
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima