Aktuelle nyheder - VVS

Region Sjællands bedste VVS-elev

Region Sjællands bedste VVS-elev

Jonas Manthey Holtzen-Larsen er netop blevet kåret som regionens bedste VVS-elev. Nu har han sikret sig en billet til DM i Skills 2019

Del artiklen på

Skills-mesterskaberne, som har været en tradition siden 2011, går ud på at fejre håndværk, når det bedst. Samtidig er mesterskaberne et positivt udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne, som eksponeres på en positiv måde. Det sker ved at fremvise de dygtigste erhvervsskoleelever, der gennem hård konkurrence yder deres bedste.
 
I en tid hvor arbejdsmarkedet higer efter flere kræfter i installationsbranchen, kan Skills med fordel vise det fantastiske ved at blive faglært inden for håndværkerfagene. Særligt på VVS-området er behov for en fortsat strøm af unge, der har både hoved og hænder skruet rigtigt på.

En af disse talentfulde unge er 23-årige Jonas Manthey Holtzen-Larsen. Han understregede sit talent, da han indtog førstepladsen ved regionsmesterskaberne i Skills for VVS-energiuddannelsen. Konkurrencen, der varede to dage, dystede deltagere fra Roskilde Tekniske Skole og EUC Sjælland mod hinanden.
 
- Jonas gik til opgaven med stort gåpåmod, men jeg kunne godt se, at han blev stresset i løbet af dagene. Heldigvis har han evnerne til at overkomme det og klare opgaven. Nu skal der øves en masse inden danmarksmesterskaberne, og vi skal bl.a. kaste os ud i mentaltræning, fortæller Tony Holst Bathum, der er faglærer på EUC Sjælland og Jonas' talenttræner.
 
Til daglig er Jonas i lære hos VVS-firmaet Emil Hansen & Søn, og samtidig er han en del af talentarbejdet, som EUC Sjælland har indledt for at styrke deres fagligt stærkeste elever. Det betyder, at der bl.a. er afsat en talenttræner til at skærpe håndværkertalenternes evner og fokus, der vil blive udfordret under DM.
 
- Vi vil gerne understøtte de mange håndværkertalenter, som vi har på EUC Sjælland, og give dem de bedste betingelser for at blive endnu bedre. Vigtigst af alt, så vil vi sørge for at skabe nogle af fremtidens bedste håndværkere, forklarer John Norman, der er direktør på EUC Sjælland.
 
Hvorvidt VVS-eleven ender med at blive Danmarks bedste afgøres til april 2019 i Arena Næstved.

-kj

Læs mere om VVS

15/10 2018
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima