Aktuelle nyheder - VVS

Sælgere uddannes til rørlæggereEntreprenører og kloakmestre efterspørger sparring og bedre rådgivning. Derfor giver AO nu flere af deres medarbejdere en faguddannelse som rørlægger.

Sælgere uddannes til rørlæggere

Grossistvirksomheden Brødrene A&O Johansen har investeret i specialuddannelse af virksomhedens sælgere via udvalgte AMU-kurser. Medarbejderne er begejstrede

Del artiklen på

- Nu kommer vi til at kunne tale med kloakfolkene på et helt andet niveau og bidrage med råd og vejledning. Hidtil har vi jo været lidt på udebane, når de er kommet ind med et problem og har spurgt ’hvordan kommer vi videre herfra’, fortæller Frank Lagoni, der er sælger i AO’s butik i Kolding.

Hovedparten af AO’s salgskonsulenter har en handelsuddannelse med i bagagen. Med det nye efteruddannelsesprogram er det meningen, at alle nu skal have muligheden for at supplere deres uddannelse med en faguddannelse som rørlægger og eventuelt kloakmester.

- Det betyder også noget for mig, at jeg nu får en ekstra uddannelse oveni, samtidig med, at jeg passer mit arbejde. Det er et rigtig godt tilbud, som AO er kommet med, siger Frank Lagoni.

Kunderne efterspørger viden og sparring
Det er sektionschef Torben Christiansen fra AO’s entreprenørsektion, der står bag det stort anlagte uddannelsesprogram, der netop er skudt i gang med de første 26 medarbejdere. Han fortæller:

- Vi er naturligvis ikke de eneste på markedet, så vi arbejder hele tiden på at dygtiggøre os overfor vores kundegruppe, som i vores afdeling er kloakmestre og entreprenører. I den forbindelse har vi gennem længere tid oplevet, at det ikke kun er pris, der tæller for vores kunder.

- Når vi taler med dem, så efterspørger de viden og sparring, så vi kan bidrage til optimering af deres projekter. Konkret oplever vi også, at de af vores medarbejdere, der allerede er uddannede kloakmestre, er bedre til at sparre med kunderne – både i hverdagen, når kunden ringer ude fra ’hullet’, eller når de står med et større projekt. Det er den sparring og service, vi ønsker at levere ved at efteruddanne vores sælgere, siger han.

VEU-godtgørelsen hjalp på vej
Med indførelsen af 100 % VEU-godtgørelse på AMU-kurser, fik Torben Christiansen endnu et argument, da han præsenterede efteruddannelsesprojektet for AO’s øvrige ledelse:

- Jeg tror nu nok, at vi havde gennemført projektet under alle omstændigheder, men det har selvfølgelig gjort beslutningen nemmere, at vi får en betydelig lønrefusion, når vi nu sender medarbejderne af sted i arbejdstiden, siger Torben Christiansen.

Godtgørelsen, som AO kan få, er nu oppe på kr. 860 om dagen. Og det er ikke så få timer, som AO-medarbejderne i de kommende måneder skal bruge på skolebænken. Alene for at gennemføre rørlæggeruddannelsen skal medarbejderne være væk i 40 dage fordelt over det næste halvandet år.

- Vi indleder her i marts med 26 sælgere, placeret på to hold i øst og vest.

Det praktiske omkring efteruddannelsesforløbet har uddannelsesleder Peter Hjortdal Andersen fra Learnmark i Horsens, der er en del af VEU-Center Østjylland, stået for. I første omgang tilbydes sælgerne rørlæggeruddannelsen, der eller normalt henvender sig til ufaglærte og faglærte bygge- og anlægsarbejdere.

Rørlæggeruddannelsen giver desuden adgang til Kloakmesteruddannelsen, og det er planen, at AO-sælgerne også skal tilbydes denne uddannelse.

-los


Læs mere om VVS

9/4 2018

Mest læste


Seneste nyheder

  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima