Aktuelle nyheder - VVS

Talentlegat til ildsjæl og forbilledeLegatet blev uddeles af designvirksomheden Unidrain. Her ses Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh og legatmodtager Emil Buchhardt.

Talentlegat til ildsjæl og forbillede

23-årige Emil Buchhardt har modtaget Unidrains talentlegat på 25.000 kr. for sit slid, slæb og store dedikation til VVS-faget

Del artiklen på

Emil Buchhardt er uddannet VVS-energispecialist på Esnords talentspor og opnåede i 2017 en andenplads ved regionsmesterskaberne i Skills. Han læser nu videre til VVS-installatør, arbejder hos Poul Sejr Nielsen og er lærlingementor. I går modtog han Unidrains talentlegat på 25.000 kr. for sit slid, slæb og store dedikation til VVS-faget. Dét skete under et internt møde hos teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen i Birkerød:

- Jeg blev noget overrasket, da mødet pludselig blev afbrudt, og Unidrains direktør trådte ind ad døren. Den havde jeg overhovedet ikke set komme, fortæller en Emil Buchhardt.

- Jeg er så glad for og stolt over at modtage legatet. Jeg ser det som et tegn på, at jeg - i al ydmyghed - gør et godt stykke arbejde, som kan inspirere andre. Pengene skal helt sikkert bruges på min installatøruddannelse, som jeg startede på i januar og færdiggør i 2022. De falder på et tørt sted.

Teknisk forståelse og starter af lærlingeklub
Én af de personer, der har bidraget til 23-årige Emil Buchhardts legatindstilling, er servicechef og uddannelsesansvarlig Jonas Bach fra Poul Sejr Nielsen. Han har i særlig grad bemærket den unge legatmodtagers entusiasme og løsningsorienterede tilgang til faget:

- Emil fortjener i høj grad denne hæder. Han har en stor forståelse og passion for de teknisk tunge opgaver som få andre. Derudover er han meget engageret i alt, hvad han foretager sig, hvilket bl.a. skinner igennem med den lærlingeklub, han har været med til at starte, og sin funktion som mentor for syv af Poul Sejr Nielsens lærlinge. Og så er han bare en rigtig dygtig og vellidt kollega, siger han.

Vil booste den faglige stolthed
Også fra Unidrains side er der blevet bidt mærke i Emil Buchhardts engagement og tilgang til VVS-faget:

- Ud fra ansøgningen kunne vi hurtigt se, at vi har at gøre med en ung mand, der så inderligt brænder for sit fag, og hvor lærelysten er altovervejende. Derudover vægter han kvalitetshåndværk højt og går gerne skridtet længere for den optimale løsning. Det er vigtigt i vores branche, forklarer Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh, der overrakte legatet.

Unidrains talentlegat blev stiftet i 2019 ifm. firmaets 15-års jubilæum og uddeles således for andet år i træk:

- Vi vil gerne være med til at booste den faglige stolthed i byggeriet og hædre dem, der gør eller kan noget særligt. Legatet kan søges af alle, både færdiguddannede og folk under uddannelse, så længe man beskæftiger sig med byggebranchen, lyder det videre fra Henrik Handschuh.

I 2019 gik legatet til Mads Holmegaard Jørgensen, der læser til VVS-installatør på KEA. Talentlegatet uddeles igen i foråret 2021.

-kj

Læs mere om VVS

22/4 2020
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima