left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Tekniq: Fornuftigt at hæve fradraget, men…Underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, Simon O. Rasmussen.

Tekniq: Fornuftigt at hæve fradraget, men…

Tekniq Arbejdsgiverne glæder sig over regeringens forslag, men efterlyser, at man benytter lejligheden til at udvide fradraget til også at dække materialer

Del artiklen på
Regeringen har som optakt til de kommende finanslovsforhandlinger præsenteret et forslag om midlertidigt at hæve det årlige skattefri beløb i BoligJobordningen til håndværksydelser fra 12.800 kr. til 25.000 kr. Værdien af skattefradraget fastholdes, mens det øges for serviceydelser:

- Det er rigtig fornuftigt, at man på denne måde giver danskerne bedre muligheder for fradrag for forbedringer af deres hjem. Vi har længe slået på tromme for, at det var fornuftigt at udvide håndværkerfradraget, hvis vi for alvor skal styrke den folkelige opbakning og deltagelse i den grønne omstilling. Og dér er dagens forslag bestemt et skridt på vejen, også selvom man ikke øger skatteværdien for fradraget for håndværksydelser, som det foreslås for serviceydelserne, siger Simon O. Rasmussen, der er underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Håber på grønnere ændring
Han synes dog, at Folketinget også bør benytte lejligheden til at udvide ordningens anvendelse og grønne fokus:

- Det er stadig kun muligt at benytte fradraget til håndværkeres og servicemedarbejderes arbejdsløn – og ikke til de materialer, der benyttes under arbejdet. Men de grønne projekter indebærer ofte betydelige materialeomkostninger, og vi håber derfor, at man ændrer på håndværkerfradraget, så det bliver endnu mere grønt og brugbart, når danske boligejere energirenoverer deres hjem, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

- Den grønne omstilling er en bunden opgave med et klart mål. Derfor efterlyser vi også, at man i højere grad målretter håndværkerfradraget til grønne investeringer. Det er et element, vi gerne ser i den endelige aftale.

Der er lagt op til, at forhøjelsen af det fradragsberettigede beløb foreløbig kun gælder for 2021. Men hos Tekniq Arbejdsgiverne ser man gerne, at regeringen går mere langsigtet til værks:

- Vi har foreslået, at man også gør det muligt at overføre ubrugte fradrag fra år til år. Noget, som i høj grad stadig er relevant med det hævede fradragsberettigede beløb. På den måde ville det give danskerne en økonomisk gulerod til deres renoveringsdrømme, hvilket både kunne løfte den grønne omstilling og øge aktiviteten i samfundet, vurderer Simon O. Rasmussen.

Også loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kr. i regeringens forslag.

-kj

Læs mere om VVS

10/11 2020
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima