Aktuelle nyheder - VVS

Tekniq: Genåbn erhvervsskolerneAdm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen.

Tekniq: Genåbn erhvervsskolerne

Efter positiv udmelding fra Statens Serum Institut om corona-pandemiens udvikling opfordrer Tekniq Arbejdsgiverne til, at man nu sætter fart på genåbningen af erhvervsuddannelserne i hele landet

Del artiklen på

Det går bedre end forventet med smittetallene. Det har Statens Serum Institut netop meldt ud. Derfor burde der ifølge Tekniq Arbejdsgiverne nu også være plads til lukke yderligere op for ikke mindst erhvervsskolerne:

- Især de elever, der nærmer sig svendeprøverne har brug for at vende tilbage til den praktiske undervisning i hele landet, og det kan kun gå for langsomt. Alligevel oplever vi, at de politiske udmeldinger om næste trin i genåbningen primært handler om eksempelvis de ældste klasser i folkeskolerne, mens erhvervsskolerne ikke nævnes med et ord, og det er stærkt problematisk, siger Troels Blicher Danielsen, der er adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Han uddyber:

- Erhvervsskolerne har gjort en enorm indsats for at sikre deres elever kvalificeret fjernundervisning. Men det kan i længden ikke erstatte den unikke kombination af praktisk og teoretisk læring, der skal sikre strømmen af højt kvalificeret faglig arbejdskraft, som vi har så hårdt brug for. Og nu er grænset ved at være nået.

-kj

Læs mere om VVS

9/3 2021