Aktuelle nyheder - VVS

Tekniq: Tiltrængt og rigtig hjælp til privatansatte

Tekniq: Tiltrængt og rigtig hjælp til privatansatte

Hos brancheorganisation man tilfreds med en den nye trepartsaftale til ansatte i private virksomheder, som ikke kan udføre deres opgaver pga. coronakrisen

Del artiklen på

Det er en tiltrængt håndsrækning til de privatansatte midt i coronakrisen, at regeringen med en ny trepartsaftale vil give lønkompensation på 75 % af den løn, virksomheder betaler til medarbejdere, som ikke kan udføre deres opgaver på baggrund af coronaudbruddets økonomiske konsekvenser for virksomhederne.

- Det er positivt, at regeringen har valgt at lytte til signalerne fra dansk erhvervsliv. Vi står i en helt usædvanlig situation, hvor virksomhederne allerede nu tydeligt kan mærke konsekvenserne af coronavirussen. Det koster på den daglige aktivitet og kan direkte aflæses på virksomhedernes bundlinje, siger Niels Jørgen Hansen, der er adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han uddyber:

- Ingen virksomheder er jo interesserede i at måtte afskedige dygtige medarbejdere, der hurtigt kan blive brug for igen, når vi forhåbentlig inden længe vender tilbage til en mere normal hverdag. Vi tror på, at den nye trepartsaftale kan være med til at afbøde de værste konsekvenser af coronakrisen i dansk erhvervsliv, siger Niels Jørgen Hansen.

Uoverskuelige konsekvenser uden aftale
Med trepartsaftalen (mellem regeringen samt arbejdsgivere og -tagere) vil regeringen give en lønkompensation på 75 % af den løn, virksomheder betaler medarbejdere, som må sendes hjem på grund af økonomisk nedgang som følge af coronaudbruddet. For funktionærer er der et lønloft på 23.000 kr., mens det for timelønnede er på 26.000 kr. For sidstnævnte er lønkompensationen på 90 %.

Aftalen gælder virksomheder, der står overfor at skulle fyre 30 % af medarbejderne eller 50 ansatte.

- Vi er ikke blinde for, at aftalen vil koste mange penge. Men uden en aftale, vil de langvarige konsekvenser for landets virksomheder blive nærmest uoverskuelige. Så i sidste ende er pengene godt givet ud, siger Niels Jørgen Hansen.

-kj

Læs mere om VVS

16/3 2020
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima