Aktuelle nyheder - VVS

Tårnhøjt tryk kræver ny varmeløsningByggepladsen på Islands Brygge i København.

Tårnhøjt tryk kræver ny varmeløsning

Med op til 100 meter vandsøjle stilles særlige krav til installationerne i Bryggens Bastions 116 lejligheder

Del artiklen på

I disse år folder Bryggens Bastion sig ud på syv hektarer langs Njalsgade på Islands Brygge i København. Byggeriet byder bl.a. på to markante højhusbyggerier placeret ved det fredede fortidsminde Faste Batteri samt ved afslutningen af Emil Holms Kanal.

Foruden tårnene med flotte udsigtslejligheder vil området byde på et bilfrit, grønt strøg med forbindelse til Københavns grønne cykelstinet. Projektet får et samlet etageareal på ca. 125.000 m2 og vil rumme boliger, serviceerhverv og butikker, daginstitutioner samt kulturelle formål.

Men når en bygning er så høj som de nye tårne på Bryggens Bastion, udfordrer det valget af installationer, fordi en vandsøjle på omkring 100 meter giver et ekstraordinært højt tryk. Det ville f.eks. slanger og komponenter til gulvvarme i lejlighederne ikke kunne holde til.

Derfor har man valgt en ny type veksler-unit, Uponor Comfort Port HPX (High Pressure Exchanger), der opdeler vandet i primærvand – det lodrette op gennem bygningen – og vandet til lejlighederne. Løsningen med at dele installationen op med en veksler i hver lejlighed betyder, at de alle får et anlæg i balance og uden problemer med trykket.

Trykket reduceres til 1,5 Bar
Den nye veksler-unit er i samarbejde med VVS-installatøren på byggeriet, Pilegaard-Henriksen, udviklet og produceret af Uponors fabrik for systemteknik i Celle i Tyskland. Uponor er også kendt for avancerede shuntløsninger og skaktmoduler – dette er den første veksler, man har leveret til det danske marked.

- Når vandet til gulvvarmen skal rundt, er det nødvendigt med en lukket kreds, som styrer hver lejlighed, forklarer produktchef Jesper Hansen fra Uponor VVS.

- Med Comfort Port HPX reduceres trykket ned til 1,5 Bar, og det sikrer en stabil cirkulation, tilføjer han.

-kj

Læs mere om VVS

21/8 2020
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima