Aktuelle nyheder - VVS

Udløbshus med lav indbygningshøjdeLøsningen imødekommer den europæiske norm EN1253 og er dermed godkendt i det meste af Europa.

Udløbshus med lav indbygningshøjde

Unidrain udvider sit sortiment med et nyudviklet udløbshus med en højde på blot 69 mm., og så omfatter løsningen også en vandlås på 50 mm

Del artiklen på

Producenten Unidrain har netop lanceret nyt udløbshus med ekstra lav indbygningshøjde samt en helt ny vandlås på 50 mm. Med en højde på 69 mm er det nye udløbshus tæt på 20 mm lavere end producentens eksisterende udløbshuse:

- Vi har udviklet en løsning, hvor byggehøjden er forbedret med næsten 20 mm, og det betyder faktisk en del inden for byggeriet. Det ekstra lave udløbshus og den dertilhørende vandlås medfører flere fordele på byggepladsen, hvor monteringen bliver både nemmere og hurtigere. Især renoverings- og ombygningssager kan nyde godt af en lavere afløbsinstallation, som er lettere at indbygge i et eksisterende gulv, fortæller Lasse Lyck, der er byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain.

Alle fordele er bibeholdt
Med en vandkapacitet på 32 liter pr. minut placerer løsningen sig et godt stykke over minimumskravet på 24 liter pr. minut. Resultatet er en vandlås, der effektivt guider vandet ud af brusenichen, mens lugten holdes væk:

- Højden er optimeret mest mulig, så installationen i sidste ende bliver meget lav. Dette uden at gå på kompromis med funktionalitet og effektivitet. Dermed har vi optimeret løsningen ift. størrelse og samtidig bibeholdt alle fordele og en rigelig kapacitet, fortæller Lasse Lyck.

Udover at være VA-godkendt lever produktet op til alle gængse, danske normer herunder BR18 inklusive SBi-anvisning 252 samt DS 432. Desuden imødekommer løsningen den europæiske norm EN1253 og er dermed godkendt i det meste af Europa.

-kj

Læs mere om VVS

14/10 2020
 • Uponor VVS

  Uponor VVS

  Eksperter på VVS og indeklima
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima