Aktuelle nyheder - VVS

Unge strømmer til installationsbranchen- Stigningen er endnu mere imponerende, fordi vi allerede sidste år var på et meget højt niveau. Det har vi fortsat og det er ganske enkelt fantastisk, siger Tina Voldby.

Unge strømmer til installationsbranchen

Lærlinge strømmer til installationsbranchen. I første halvdel af 2018 steg antallet af uddannelsesaftaler hos både el- og vvs-virksomhederne på henholdsvis 12,5 og 27,6 procent i forhold til året før.

Del artiklen på

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder bliver ved med tiltrække et stadigt stigende antal unge til branchen og er dermed med til at øge det samlede antal praktikpladser blandt alle erhvervsuddannelserne.

I første halvdel af 2018 var der således en markant stigning i antallet af indgået uddannelsesaftaler hos både el- og vvs-virksomhederne på henholdsvis 12,5 og 27,6 procent i forhold til samme periode året før.

- Der er tale om meget markante stigninger, som igen understreger, at installationsbranchen tager sit ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft meget alvorligt. Stigningen bliver endnu mere imponerende, når man tænker på, at vi allerede i 2017 var på et meget højt niveau. Og at det på den baggrund er lykkedes at fortsætte den positive udvikling, det er ganske enkelt fantastisk, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq.

Unge kan udfordre de nye teknologiske muligheder
Ifølge Tekniq viser stigningen i antallet af nye lærlinge også, at man i branchen sætter stor pris på og har brug for de kompetencer, den næste generation af elektrikere og vvs-energispecialister kan byde ind med.

- Installationsvirksomhederne har oplevet en årrække med stabil vækst og en rivende teknologisk udvikling. Skal det fortsætte, er der brug for dygtige faglærte med viden om de nyeste teknologiske muligheder, og her spillere lærlingene en helt afgørende rolle, siger Tina Voldby.

Skolerne har brug for et økonomisk løft
Væksten i installationsbranchen er med til at trække den samlede udvikling for erhvervsuddannelserne i en positiv retning. Ser man på tallene for samtlige erhvervsuddannelser, har de således oplevet en vækst i antallet af praktikpladser på 7,8 procent.

- Det er vigtigt, at erhvervsuddannelserne over en bred kam kan fremvise et stigende antal uddannelsesaftaler. Det viser, at unge, ved at vælge netop en erhvervsuddannelse, træder ind i en spændende verden fuld af muligheder, hvor chancen for at få en læreplads er rigtig god, siger Tina Voldby og uddyber:

- Skal vi fremadrettet styrke erhvervsskolernes tiltrækningskraft yderligere, er det dog nødvendigt, at de tilføres yderligere ressourcer, så uddannelserne kan blive ved med at være på forkant med den teknologiske udvikling. Det håber vi kommer til udtryk, når det snarlige finanslovsforslag, og regeringens udspil til hvordan vi får flere unge ind på erhvervsuddannelserne, lægges frem, siger Tina Voldby.

- jhn

 

Læs mere om VVS

27/8 2018
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima