Aktuelle nyheder - PCB & Miljøgifte

Nedrivningssektion: Eksperter må trække grænserneFormanden for Dansk Byggeris Nedrivnings- og Miljøsaneringssektion, Thomas Kingo Karlsen

Nedrivningssektion: Eksperter må trække grænserne

Der skal være meget klare, entydige og firkantede regler, som ikke kan bøjes fra sag til sag

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Formanden for Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen i Dansk Byggeri, Thomas Kingo Karlsen fra ’Kingo Karlsen A/S’, vil ikke umiddelbart tage stilling til den henvendelse, som Freddy S. Petersen fra miljørådgiverne ”Kogsgaard” har rettet til Folketinget om, at unødvendige krav fordyrer nedrivninger af selv mindre parcelhuse unødigt voldsomt.

Thomas Kingo Karlsen siger til BygTek, at han grundlæggende overlader det til eksperterne, hvad grænseværdierne for forskellige stoffer skal være, inden der foretages en sortering af byggeaffald:

- Det må være læger og biologer, der på baggrund af deres viden træffer afgørelsen om, hvornår noget er farligt, siger Thomas Kingo Karlsen blandt andet.

Asbest var københavneri
Han henviser til, at han selv er vokset op i en periode, hvor man i Jylland havde en opfattelse af, at ’asbest er noget pjat og københavneri’:

- Det blev ikke taget alvorligt, men siden da har jeg jo lært, at det er et alvorligt problem, og derfor er jeg påpasselig med at bagatellisere noget, fordi jeg grundlæggende ikke ved, hvor meget bly eller andre stoffer, der skal til, for at det er farligt. Jeg ønsker bare, at eksperterne fortæller os, hvad grænserne skal være, siger Thomas Kingo Karlsen videre.

Kan løbe løbsk
Han slår dog fast, at der ikke er brug for 'elastik i tingene':

- Der er brug for nogle meget klare, entydige og firkantede regler, som ikke kan bøjes fra sag til sag. Ellers er der fare for, at det løber løbsk. Vi skal vide, hvordan vi skal agere, siger formanden for Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen, der peger på, at en nedrivning skal være i orden for både de mennesker, der udfører arbejdet og miljøet.

Læs mere om PCB & Miljøgifte

17/10 2017