Aktuelle nyheder - Bad

Ardex fortsætter med at vokseArdex har også fabrik i Hedensted. Her findes også ArdexAcademy, der gennem forskellige kurser klæder håndværkerne bedre på til at udføre de daglige opgaver inden for eksempelvis vådrumssikring.

Ardex fortsætter med at vokse

Den tyske byggekemikaliespecialist overtager aktiemajoriteten i wedi GmbH, der producerer systemløsninger til vådrumsløsninger. Dermed er det største opkøb i virksomhedens historie en realitet

Del artiklen på

Artiklen er kl. 12.23 opdateret med en kommentar fra Ardex Skandinavia’ adm. direktør, Michael Nielsen. Red.

Medarbejderne i begge familiedrevne virksomheder er allerede blevet informeret om den forestående udvikling. I denne henseende har ledelsen gjort det klart, at wedi fortsat vil fungere uafhængigt. Desuden vil Stephan Wedi og Fabian Rechlin forblive på deres direktørposter for wedi. Stephan Wedi vil ligeledes fortsætte i sin aktionærrolle.

For Mark Eslamlooy, administrerende direktør for Ardex Group, er dette nye samarbejde en stor milepæl i virksomhedens udvikling.

- Ardex-gruppen tager et stort skridt fremad med opkøbet af markedslederen for vandtætte
byggeplader- og konstruktionssystemer wedi. Der kunne ganske enkelt ikke være en bedre måde at forbedre vores systemer på - Ardex og wedi er to stærke mærker, der supplerer hinanden på en ideel måde. Som familiedrevne virksomheder deler vi også en fælles forståelse af vigtigheden af nærhed til kunden og samarbejde med denne, samt innovation og kvalitet på produktsiden. Alt i alt er det det perfekte grundlag for et vellykket samarbejde.

Opkøbet får også indflydelse i Danmark
Begge firmaer er private tysk-ejede virksomheder, men opkøbet vil selvfølgelig også have indflydelse i Danmark, hvor begge firmaer er store aktører på hver deres marked i byggeriet.

Ardex Skandinavia’ adm. direktør, Michael Nielsen, udtaler om opkøbet:

- Vi er selvfølgelig ovenud glade for, at vi med det her opkøb kan skabe synergi på vådrumsområdet, tilbyde kunderne endnu flere systemløsninger og forsøge at skabe reel værdi for såvel entreprenør som slutkunde. Det er helt sikkert, at et styrket samarbejde vil blive en fordel for begge kundegrupper. Her tænker jeg særligt på kommende systemløsninger og fælles tekniske træninger.

Artiklen fortsætter under billedet...
- Begge brands har en ret stærk markedsandel og tilstedeværelse i Danmark. Sammen kan vi innovere markedet for vådrum endnu mere og dermed skabe udvikling og løsninger til gavn for vores kunder, lyder det fra Michael Nielsen.

En perfekt vækstaccelerator
Wedi’s administrerende direktører, Stephan Wedi og Fabian Rechlin, anser også samarbejdet som en enorm fordel for de to virksomheder. Frem for alt var det internationale Ardex-netværk og de supplerende styrker og synergi inden for produktområderne en vigtig faktor for wedi for at nå sin beslutning.

- Ardex er en perfekt vækstaccelerator for os – tænk blot på de mange globale markeder og det fælles innovationspotentiale. Det var af enorm betydning for os, at vi fandt en partner, som vi kan værne om vores uafhængighed med samt bidrage med vore egne styrker for at sikre fælles vækst. For at lykkes med dette vil vi fortsat implementere de allerede planlagte kapacitetsudvidelser sammen med Ardex. Sagen ligger mig således meget nært, og fra begyndelsen var min mavefornemmelse omkring Ardex ekstremt positiv, siger Stephan Wedi.

wedi opererer allerede i Europa, i særdeleshed i Tyskland og Frankrig, ligesom virksomheden er markedsleder i Nordamerika – hvor man har haft egen fabrik i Batavia, Illinois siden 2017. Formålet med samarbejdet med de andre selskaber i Ardex Group er at udvikle og udvide denne position.

Wedi blev grundlagt i 1983 af Helmut Wedi, beskæftiger i øjeblikket omkring 500 medarbejdere, og er til stede i mere end 50 lande

-los


Læs mere om Bad

23/9 2021
  • Roth Clima Comfort

    Roth Clima Comfort

    Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri