Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Den hurtigste fabriksbyggede DefenderNy 90 tommer Defender med V8 motor bliver den hurtigste fabriksbyggede Defender nogensinde.

Den hurtigste fabriksbyggede Defender

Den vildeste og ultimative udgave af Land Rover Defender var ventet, men uanset udgangspunktet er det alligevel befriende, at der stadig er frit valg på alle hylder, når der står ny bil på indkøbslisten

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

Den nye Defender er nu endelig klar til salg i den korte udgave: Den version, der historisk kaldes 90 – som igen betyder, at der oprindelig er fra 90 engelske tommer mellem for- og bagaksel.

Første skud fra Defender var den lange og mest solgte model 110, men den nu ultimative udgave af Defender får en tophastighed på 245 km/t i kort version. Dertil er maskinrummet tæt pakket med den kendte 5-liters V8’er, som med assistance fra en kompressor lægger 525 HK og 625 Nm på de fire trækkende hjul, der pludselig kræver en meget forsigtig fod på gaspedalen, hvis underlaget af en eller anden årsag er enten blødt eller glat.

Defender V8 kan også dyste med de hurtigste knallerter på havnen. 0-100 er overstået på 5,2 sekund, men så er der også en mindre god nyhed fra Land Rover V8: Det officielle forbrug ligger på 6,75 km/l, og alle energimærkninger af Defender V8 er markeret med en meget rød farve.

Vi har netop afsluttet test af Defender P400, og vi må indrømme, at vi fortsat modtager psykologhjælp efter en grim oplevelse med bilens forbrug af brændstof.

V8’eren vil selvfølgelig være mere forslugen, men på en besynderlig måde er man mere forberedt på et gustent benzinforbrug i en V8’er, som må være det eneste alternativ til Defender med dieselmotor.

Samtidig er de nye priser klar på hele modelprogrammet. Den nye Defender model 90 er blevet biligste model og koster fra 866.000 kr. på hvide nummerplader.

De næste udgaver af Defender bliver en fabriksbygget pick-up, ligesom vi fortsat venter på en Defender, der er født, som det vi i Danmark vil kalde ægte varebil.

Læs mere om Biler til byggebranchen

4/3 2021