Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Sportslig mesterbil

Sportslig mesterbil

Alfas første ægte SUV – velegnet til den travle håndværker med styr på stilen

Del artiklen på

Det er den første ægte SUV fra Italien, og der står Alfa Romeo på navneskiltet. Alfa Stelvio er på vej til de danske veje. Første udgaver er traditionelle udgaver med træk på to hjul, Stelvio fås fra start med den 2,2 liters diesel, der fik debut i Giulia, og i Stelvio lægger man ud med 180 og 210 HK. Benzinudgaverne er også hentet fra Giulia, en 2-liters med 280 HK, og i alle tilfælde får man en 8-trins automatkasse mellem motor og de trækkende hjul.

Senere kommer Stelvio i en såkaldt folkemodel med 150 hestes diesel fra 2,2 motoren, mens 4-hjulstrækket har fået et flot italiensk navn, men i virkeligheden er det noget man har på hylderne. Vi går nok ikke helt galt i byen, når vi siger, at Stelvios 4-hjulstræk kommer fra Chrysler.

Sportslige 50/50
Vægtfordelingen på 50/50 i Stelvio er til gengæld meget italiensk. Et bevis på, at Alfa har gjort sit yderste for at give bilen fornøjelige køreegenskaber, og designet er som altid hos Alfa – meget vellykket.

Priserne starter ved 618.000 kr. for en standard model med 2,2 liters diesel og 150 HK. Det betyder, at den billigste Stelvio først kommer senere, men læg mærke til det man kalder bilens beskatningsgrundlag - i praksis er det den pris leasingselskaber og andre storkunder betaler for bilen. Her er prisen 510.000 kr., men det er vel at mærke en 180 hestes udgave med mere udstyr, der koster betydeligt mindre, og vi gætter nok ikke helt forkert, hvis vi påstår, at langt de fleste Stelvio vil blive leveret som leasing- eller firmabiler. Og så vil der ganske sikkert blive solgt en del Stelvio på kulørte plader – netop den lille detalje gav lidt uro kort før frokosttid, da vi besøgte Alfa i Milano.

Før Fiat Danmark kan lave en Alfa Romeo om til en varebil, skal Milano lige sige OK til operationen, og det er ikke hver dag, der kommer en ansøgning om den slags. Heldigvis var det lige før spisetid i Italien, så der var et kvikt hoved, der kunne huske, at det havde man jo gjort i Danmark i mange år, og så sagde man bare ja til den danske anmodning, og gik til italiensk frokost.

Det er åbenlyst, at den kommende Alfa Van bliver en af årets mere spændende chefbiler til arbejdsbrug.

-jørli


Læs mere om Biler til byggebranchen

10/8 2017
LadestandereLej en værktøjsvognVarebilerTilføj dit firma her.
Send en mail.