Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Trækdyr med og uden komfort

Trækdyr med og uden komfort

Navara er i virkeligheden to meget forskellige biler – valget står mellem Dobbelt Cab, som testbilen, eller som King Cab

Del artiklen på

Nissan Navara bryder med mange gode traditioner med den nyeste model, men Navara er i virkeligheden to meget forskellige biler, og i billigste udgave er den nye Navara netop det, vi anser for den mest aktuelle version af en pick-up under danske forhold. Hvis bilen er som testbilen, på hvide plader og med bagsæde, er det topudgaven, der er den store forfører.

De to versioner af Navara handler om karrosseri. Dobbelt Cab som testbilen eller som King Cab, med let udvidet kabine. Det er også to versioner af samme motor, Renaults lækre 2,3 motor fra Master, som yder enten 160 eller 190 HK i Navara, med manuelt eller automatisk gear, og så kommer den helt afgørende forskel på ”billig” Navara med 160 HK og i King Cab version, en bil med helt traditionel stiv bagaksel, den altdominerende type aksel til denne type bil, en ladbil med hestevognsfjedre, mens testbilen med maksimalt udstyr og topmotor har multilink ophæng på baghjulene.

Og det er her, vi har afgørende forskel på det, vi kalder de to typer Navara.

Mål og formål
Lad det være sagt så det ikke kan misforstås. Man kan meget let lade sig forføre af Nissan Navara. Både fordi den mere tilgivende bagaksel giver en masse af den kørekomfort, som de mere traditionelt byggede pick-up konkurrenter kæmper for at komme i nærheden af.

Forførelsen gælder også 2,3 motoren, som med stor succes er dukket op i Navara, den 190 hestes version viser med al tydelighed, hvad 2,3 motoren formår, - da vi også kender samme motor med 160 HK, tør vi også sige god for den mindste Navara, men forførelsens fangarme gælder ikke for den 7-trins automatkasse, Nissan har spændt efter 2,3 motoren.

Upoleret eller bare manglende finesse, den er ikke helt hjemme på alle leder og kanter, men den fungerer, og programmeringen af gearkassen tillader også, at motoren kan få lov at spille nogenlunde med sit herlige moment, og hvis vi skal gå et skridt videre, kan vi godt sætte navn på indtil flere Nissan biler, som kunne få stor fornøjelse af den teknik, som nu findes i Navara.

Er den rigtig for mig
Men, og her kommer igen det berømte forbehold: Nissan Navara er som tidligere nævnt ikke en, men to biler. Vi har ikke taget livtag med den traditionelle Navara King Cab, men vi ved, at med den nye og mere komfortable bagaksel har Navara også et problem, når den kører med læs. Allerede når bilen har mindre end halvt læs på ladet, synker den betænkeligt i fjedrene, og et par velvoksne motorjournalister oven på det knap halve læs på Navara fik fjedrene til at synke til det næsten betænkelige, så vi hejser det advarende flag, som desværre gælder for den mest almindelige anvendelse i Danmark.

Her er det entreprenøren, anlægsgartneren og andre med stort behov for kørsel med tungt læs, som skal tænke sig om en ekstra gang. Med et ton mørtel eller grus på ladet plus en trailer med gravemaskine og yderligere værktøj på trækkrogen er Navara et stykke fra det ideelle. Næsen peger mod himlen, og evnen som trækker lider selvfølgelig under, at kuglen, der trækker den 2-akslede trailer, pludselig er lavere end tiltænkt, - det er ikke det perfekte køretøj til dette formål, og derfor vort forbehold overfor Navara i topudgave.

Den billige løsning
Derfor er den billige løsning af ny model Navara nok den bedste variant til de fleste danske pick-up købere. At luksusudgaven er klart den bedste, så snart man ikke kører med fuldt læs eller blot bruger den som trækker, ligger uden for enhver tvivl.

Vi har naturligvis også sat trailer efter ny Navara med den komfortable bagaksel, og vi er ikke det mindste overrasket. Nissan Navara er en fremragende trækker. Nissan har i mange år lavet den ene eminente trækker efter den anden. Den tidligere model X-Trail var i mange år vores favorit i mellemklassen, og nu er Nissan tilbage med en toptrækker, og vi er meget sikre på, at det gælder både den billige og den dyre Navara, hvis man kører uden læs på ladet.

Bag rattet har man også en luksusoplevelse i ny Navara. At bilen er på hvide nummerplader og har bagsæde, gør den endnu mere speciel, og er med til at styrke oplevelsen af luksus ud over det almindelige i klassen, men selv med to sæder i bilen, har man det aldeles fremragende bag rattet i Navara. Vores forbehold er udelukkende, det vi har beskrevet, for det hjulophæng, man glæder sig over, når man kører tom eller med meget lidt læs på bilen, er samtidig bilens svaghed, hvis man bruger en pick-up, som man oftest bruger en pick-up i Danmark.
-jørli

Nissan Navara 2,3 DCI Tekna kort:
Motor: 2,3-liter 4-cyl
7-aut
190 HK v. 3750 o/m
450 Nm v. 1500-2500 o/m
0-100 km/t: 10,8 sek.
Tophastighed: 180 km/t
ECE-snit: 14,5 km/l
Kørevægt: 2033 kg
Totalvægt: 3010 kg
Trailer: 750/3500 kg
CO-2: 183g/km
Pris: fra 207.377 kr. ekskl. moms
Pris for testbil: 284.943 kr. ekskl. moms

Læs mere om Biler til byggebranchen

2/8 2017
LadestandereLej en værktøjsvognVarebilerTilføj dit firma her.
Send en mail.