Aktuelle nyheder - Byggeri

19 hektar stor oplevelsesparkSpisestedet Madladen.

19 hektar stor oplevelsespark

Byggeriet af den store Wow Park i Billund er nænsomt opbygget med hensyn til naturen og består hovedsageligt af træ og genbrugsmaterialer

Del artiklen på

Billund får snart endnu en stor attraktion, når det populære Wow Park står færdig. Wow Park råder i dag over en park i Skjern med mere end 35.000 årlige besøgende, og nu udvider oplevelsesvirksomheden således konceptet med endnu en naturpark i størrelsesordenen 19 hektar svarende til knap 40 fodboldbaner.

- Vores ambition er at gøre naturen lettilgængelig på nænsom vis samt at blive et centralt omdrejningspunkt for leg og sundhed. Vi har skabt en hel skov af forlystelser, der får legebarnet frem i både voksne og børn, når de kan gå fra trætop til trætop. Sådan er det i parken i Skjern, og sådan bliver det også i Billund i endnu større målestok, fortæller Jacob Hindhede, der er medstifter og adm. direktør i Wow Park.

Træ og genbrugsmaterialer
Parken er skarpt tematiseret efter naturen, som bringes nænsomt i spil i alle aspekter af anlægget. I løbet af byggeprocessen er der bl.a. blevet genanvendt knap 40.000 m2 jord og 100 træer fra andre projekter. Allerede fældede træer fra oplandet genbruges således til legeredskaber og bygninger i parken frem for at blive hugget i flis og brændt af.

Wow Park har desuden plantet 10.000 træer og buske, der udover at bidrage til parkens lave CO2-forbrug skal fungere som legeelementer og læbælte. Der er desuden sået blomsterblanding på mere end to hektar for at bidrage til biodiversiteten og skabe en korridor, hvor områdets truede sommerfugle kan vandre mellem to arealer.

- Vi er meget naturdrevne, og naturlige elementer går igen i alt, hvad vi foretager os. F.eks. i spisestedet Madladen, som er en helt unik konstruktion med kæmpestore stammer, der er kørt hertil fra Silkeborg og Djursland-egnen, som er brugt som spær. Vi har desuden bygget underjordiske toiletter og rejst et kæmpestort træ på over tre ton, som står som en manifestation midt i restauranten, fortæller Jacob Hindhede.

Han tilføjer desuden, at parkens faciliteter og bygninger alle er beklædt med træ, og de underjordiske toiletter, som er bygget op i træ, bruger den omkringliggende jord som isolering med inspiration fra en naturlig kølig kartoffelkælder.

Trods den igangværende Corona-krise forventer Wow Park stadig at slå dørene op til åbningsfest d. 8. maj 2020.

-kj

Læs mere om Byggeri

25/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.