Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

3F Byggegruppe: Der er masser af ledig arbejdskraft i SydeuropaKim Lind Larsen afviser, at der er mangel på arbejdskraft, hvis bare arbejdsgiverne vender blikket mod lærlingene og Sydeuropa

3F Byggegruppe: Der er masser af ledig arbejdskraft i Sydeuropa

Formanden for 3F’s byggegruppe, Kim Lind Larsen, mener, at arbejdsgiverne i byggebranchen har et ønske om at tiltrække billig arbejdskraft fra Brasilien, Kina og Indien

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der lægges i øjeblikket stærkt pres på politikerne på Christiansborg for at åbne det danske arbejdsmarked yderligere for arbejdskraft fra lande uden for EU ved eksempelvis at nedsætte beløbsgrænsen for lønninger

Senest har Dansk Arbejdsgiverforening påpeget, at det er blevet vanskeligere at tiltrække arbejdskraft fra Østeuropa, og ikke mindst byggesektoren mangler arbejdskraft.

Men formanden for byggegruppen i 3F, Kim Lind Larsen, afviser over for BygTek klageråbene fra arbejdsgiverne:

- Man taler om, at der mangler østarbejdere, men vi har stadig masser af ledige i Danmark. Det interessante er, at når arbejdsgiverne snakker om mangel på østarbejdere, så ’glemmer’ de, at der er millioner af arbejdsløse i Sydeuropa, siger Kim Lind Larsen til BygTek.

Dagsorden om billig arbejdskraft
Han peger på, at spanske og italienske firmaer, ikke mindst sidstnævnte, i disse år kommer til Danmark og vinder ordrer:

- Hvorfor skal det hele stilles op i forhold til Østeuropa. Det må være fordi, man har en dagsorden om at få billig arbejdskraft fra lande som Brasilien, Indien og Kina. Arbejdsgiverne vil have åbnet for at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft, der kommer uden for EU, selv om der er masser af ledig arbejdskraft i EU - OG i Danmark. Når arbejdsgiverne kunne få østeuropæerne til at komme hertil, kan de sandsynligvis også få sydeuropæerne til at komme, siger formanden for 3F’s byggegruppe.

700 ledige lærlinge
Kim Lind Larsen efterlyser blandt andet, at arbejdsgiverne tager de flere end 700 lærlinge fra byggefagene, der er i skolepraktik, ud i praktikforløb i en virksomhed:

- Det er alene i københavnsområdet omkring 150, der ikke har en praktikplads. Der kunne man starte. Desuden kunne man tage fat i kommunernes jobcentre for at få fat i nogle af dem, der er i kanten af arbejdsmarkedet og give dem en chance i byggeriet, slutter Kim Lind Larsen.

Læs mere om Byggeri

8/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder