Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

AART og Nordic vinder international arkitekturprisDen 11.500 kvadratmeter store erhvervsfaglige skole ligger i Voss i hjertet af Fjord Norge og rummer 400 elever fordelt på seks erhvervsfaglige linjer. Foto: Kontraframe

AART og Nordic vinder international arkitekturpris

Det dansk-norske arkitektteam har vundet The International Architecture Award 2018 for at skabe en skole i tæt samspil med de norske søer, skove og fjelde - med fokus på at bruge naturen til at stimulere elevernes lyst til at lære

Del artiklen på

Flere end 100 projekter fra 31 lande var indstillet til The Internationalt Architecture Awards 2018, som uddeles The Chicago Athenaeum sammen med The European Centre for Architecture.

Dansk arkitektur var med helt fremme ved årets prisuddeling, hvor Voss Videregående Skole tegnet af danske AART architects og norske Nordic Office of Architecture vandt i kategorien 'Schools and Universities'.

- Det er en ære at blive anerkendt for en ambitiøs holdindsats - ikke mindst når det gælder arkitektur med et socialt sigte på at stimulere unges lyst til at lære og vække deres interesse for en erhvervsfaglig karriere. Et sigte som vi med Voss Videregående Skole har omsat til et lyst og levende læringsmiljø, hvor teori møder praksis, og skolen møder den storslåede norske natur, fortæller Anders Strange, stiftende partner i AART architects og leder af virksomhedens Oslo-kontor.

Landskabet flyder tværs gennem skolen
Den 11.500 kvadratmeter store erhvervsfaglige skole ligger i Voss i hjertet af Fjord Norge og rummer 400 elever fordelt på seks erhvervsfaglige linjer. Klædt i træ - inde og ude - viderefører den ikke alene den lokale tradition med at bygge i træ. Den henter også inspiration i naturen. For med sine forskudte bygningslænger strækker den sig ud mod de naturskønne omgivelser, samtidig med at et fællestorv trækker landskabet dybt ind skolen - som et læringslandskab, der flyder tværs gennem skolen i forskellige niveauer.

- Vi har ladet os inspirere af lokalområdet og skabt et funktionelt byggeri, som spiller særdeles godt sammen med omgivelserne, og som åbner for samspil på tværs af fag og alderstrin, fortæller Hallgrimur Thor Sigurdsson, partner i Nordic Office of Architecture.

- Positive tilbagemeldinger fra lærere og elever er jo det vigtigste for os, men det er unægtelig skønt at få en sådan international anerkendelse for projektet, fortsætter han.

-jhn

Fakta

Hæderspris: The International Architecture Award 2018 uddelt af The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design sammen med The European Centre for Architecture / Projekt: Voss Videregående Skole / Beliggenhed: Voss, Norge / Arkitekter: AART architects og Nordic Office of Architecture / Bygherre: Hordaland Fylkeskommune / Totalentreprenør: Hent / Ingeniør: Sweco og Norconsult / Landskabsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim

Læs mere om Byggeri

5/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder