Aktuelle nyheder - Byggeri

Badehotel genopstår med slips og bæverhaler

Badehotel genopstår med slips og bæverhaler

Det legendariske Svinkløv Badehotel er ved at rejse sig fra asken med slips, bæverhaler og det fineste langsomt-voksende finske gran - og linoliemalet i specialdesignet 'Svinkløv grå'

Del artiklen på

Natten til den 26.september brændte det gamle legendariske badehotel i Svinkløv ned til grunden, mens gæsterne i nattøj stod i i klitterne og så til med Vesterhavets brusende bølger i baggrunden.

Hotellet der blev bygget i 1925 i træ var elsket og berømt ikke kun af nordjyder, men også gæster langvejs fra, der tog ophold for at nyde stedets særlige sjæl og charme. Derfor besluttede Fonden for Svinkløv Badehotel besluttet at hotellet skulle genopføres, blandt andet med 5 millioner kroner i støtte fra Realdania – Og nu er byggeriet i fuld gang.

Beklædningen bliver nogle steder tilskåret med en slipsespids og den anden profil, som slipsespidsen skal sidde sammen med, skæres halvrund a la en ’bæverhale’.

Helt i hotellets ånd
Og det øjne først møder er de karakteristiske grå træfacader, der bliver leveret af Kjellerup as, hvor salgschef Bo Louring fortæller, at bygherrer har foretrukket den rene, uimprægnerede naturlig gran, og at det skal leveres med både ’slips og bæverhaler’:

- Det er sådan, at beklædningen nogle steder skal tilskæres som en slipsespids og den anden profil, som slipsespidsen skal sidde sammen med, skæres halvrund a la en ’bæverhale’. Andre steder anvendes der en vanlig gammeldags én på to beklædning med gran brædder forklarer Bo Louring og uddyber:

- Endvidere har man krævet, at vores savværk vender brædderne med marvsiden ud af, og at vi bruger en langsomt voksende, flot, finsk gran. Processen med at vende brædderne med marvsiden ud af kræver, at vi har folk stående på savværket, som håndvender alle brædder. Så det er dejligt, gammeldags, manuelt arbejde, helt i Svinkløv Badehotels ånd.

Træbeklædningen på Svinkløv Badehotel bliver grundet på fire sider med linolie inden montage, - og efter montagen færdigmales der også med linolie i en specielt designet ’Svinkløv grå’.

Linolie i Svinkløv grå
Kjellerup as har også været i stand til at levere beklædningsbrædderne hurtigt, hvilket er væsentligt, da beklædningen skal grundmales med linoliemaling inden opsætning, samt afslutningsvis færdigmales med linoliemaling efter montage.

- Da gran efter fældning og tørring ’lukker’ sine træceller, behøves hverken trykimprægnering eller superkritisk imprægnering, som begge indeholder kemikalier. På den måde undgår man efterfølgende udtræk på facadebeklædningen.

Træbeklædningen på Svinkløv Badehotel bliver grundet på fire sider med linolie inden montage, - og efter montagen færdigmales der også med linolie i en specielt designet ’Svinkløv grå’.

Og det er ifølge Kjellerup as nok til at love en holdbarhed på over 50 år, da fugtigheden i beklædningen meget sjældent og kun kortvarigt overstiger de 20 % hen over året, samt at beklædningen tørrer ud mange gange undervejs.

Selve montagen af Kjellerup as’ træbeklædning udføres af det alsidige byggefirma Keld og Johs, som står for høj kvalitet og stor faglig ekspertise indenfor de stolte gamle håndværkstraditioner. Svinkløv Badehotel forventes at genåbne for gæster i foråret 2019.

-jhn

Læs mere om Byggeri

20/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.