Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Bendt Bendtsen (C): Regeringen skal tage samme medicin som borgerne

Bendt Bendtsen (C): Regeringen skal tage samme medicin som borgerne

Det vil være synd at påstå, at regeringens står til topkarakter for sin klimaplan hos det konservative medlem af EU-Parlamentet, Bendt Bendtsen, der de senere år har helliget en meget stor del af sin arbejdsindsats i parlamentet til netop klimapolitikken

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christainsborg

Han kalder transportdelen af klimaplanen for ’pæn’, men bemærker samtidig fraværet af energirenovering og energieffektivitet i byggeriet:

- På det område er der meget få initiativer, der virkelig batter, nemlig energiforbruget i vores boliger. Når nu vi alle ved, at godt 40 procent af energiforbruget bruges i boligerne, og to tredjedel af boligerne er energimæssigt ineffektive, så er den billigste måde at reducere CO2-forbruget i kongeriget Danmark at sørge for, at boligerne ikke bruger så meget energi, siger Bendt Bendtsen til BygTek.

Dyb energirenovering
Han mener, at der er talrige eksempler på, at det kan lade sig gøre at energieffektivisere boligerne og henviser til, at danske arkitekter har påvist, at ’dyb energirenovering’ kan reducere varmebehovet med over 90 procent og udledningen af CO2 med 89 procent:

- Det viser, at den absolut billigste måde at reducere emissioner er at energirenovere vores boliger. I øvrigt skal renoveringsraten i Danmark meget op i tempo i forhold til de mål, vi har forpligtiget os til i EU’s Bygningsdirektiv, som Danmark har sagt ja til. Regeringen har med klimaplanen ikke valgt den billige vej, siger Bendt Bendtsen videre.

Verdensklasse
Han noterer, at Danmark har mange virksomheder, der er dygtige til netop energieffektivitet og energibesparelser:

- Der er vi i verdensklasse, men de må konstatere, at klimaudspillet gik op i biler. Vi har allerede aftalt med de andre EU-lande, at vi skal reducere energiforbruget i bygninger, og der ligger milesten for, hvad vi skal nå i 2030 og 2040. Men det indgår slet ikke i regeringens klimaplan. Vi har ikke mindst mange offentlige bygninger – eksempelvis skoler og børnehaver - der både bruger meget energi, og hvor indeklimaet er dårligt, siger det konservative EU-Parlamentsmedlem.

Dobbeltmoral
Bendt Bendtsen mener, at de energibesparelser, der kan skabes i de offentlige bygninger, kan betale investeringerne:

- Men det hjælper ikke noget at fortælle befolkningen, at de skal renovere deres boliger, hvis politikerne ikke kan finde ud af at tage den medicin, de ordinerer til andre. Derfor bør de gå foran i den offentlige bygningsmasse. De få hundrede millioner, kommunerne kan låne til energirenoveringer, rækker ’som en skrædder et meget varmt sted’, slutter Bendt BEndtsen

Læs mere om Byggeri

10/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder