Aktuelle nyheder - Byggeri

Blød landing blev forvandlet til blodrød marts

Blød landing blev forvandlet til blodrød marts

Marts blev ’den formentlig værste måned på det danske arbejdsmarked nogensinde’

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, er glad for, at marts måned er overstået, og han betegner marts 2020 som ’den formentlig værste måned på det danske arbejdsmarked nogensinde’,

Dag-til-dag-statistikken for nye ledige på arbejdsmarkedet fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der tirsdag 31. marts kom 2.971 nye ledige, og at der, netto i løbet af marts er kommet cirka 38.000 flere arbejdsløse.

- Det bedste, man kan sige om marts måned på arbejdsmarkedet er, at den nu er overstået, siger Bo Sandberg,

Alt var lagt til rette for blød landing
Han ærgrer sig samtidig, fordi arbejdsmarkedet var inde i en rigtig god gænge, før corona-pandemien ramte:

- Alt var lagt til rette til en blød landing. Men nu står vi pludselig i en virkelighed, der byder på recession, daglige hjælpepakker og udsigten til et fald i BNP for 2020 på mellem 3 og 10 procent. På den baggrund er det måske snarere en lille positiv overraskelse, at der ’kun’ kom godt 3.000 nye ledige på marts måneds sidste dag. I forvejen er det nemlig ofte mod slutningen af måneden, at fyresedlerne sidder løst og opsigelserne finder sted. Dermed kan der sættes et blodrødt punktum på den værste måned på det danske arbejdsmarked, formentlig nogensinde, og i hvert fald siden verdenskrisen i 30´erne, siger Bo Sandberg.


Læs mere om Byggeri

2/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.