left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligmarked på vej mod selvregulering

Boligmarked på vej mod selvregulering

Ifølge til FinansDanmarks kvartalsvise boligmarkedsstatistik har boligprisniveauet aldrig været højere end i 2. kvartal i år.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Men boligøkonom Bo Sandberg fra Dansk Industri fastslår på den anden side, at retningen på boligmarkedet går mod mere afdæmpede prisstigninger, færre handler og stigende udbud:

- Det er alt sammen effekter, der rimer på selvregulering af markedet. Vi befinder os i en situation, hvor det især er den kraftige aktivitet på boligmarkedet i årets første 4-5 måneder – under 2. coronanedlukning – som stadig slår igennem på de årlige prisstigninger, der af Finans Danmark er opgjort til 15,0 procent for parcelhuse og 15,9 procent for ejerlejligheder. Men toppen er siden da taget af - både prisudvikling og antal bolighandler, siger Bo Sandberg.

I retning af selvregulering
Kvartalsstatistikken fra Finans Danmark er den sidste boligmarkedsstatistik, der offentliggøres, før regeringen senest 22. september skal tage stilling til et eventuelt indgreb på boligmarkedet i kølvandet på anbefalingen fra Det systemiske Risikoråd.

Dansk Industri mener, at boligmarkedet på kort sigt bevæger sig i retning af selvregulering:

- Selv om det har været en meget voldsom udvikling, har priser og handelsaktivitet været rationelt begrundet i blandt andet lav rente og ændret adfærd under corona. Nu er de ekstreme corona-effekter klinget af, og derfor vil et politisk indgreb her og nu både være dårligt timet og unødvendigt. Og det vil under alle omstændigheder være svært at målrette de segmenter af markedet, man især vil ramme, siger boligøkonomen.

Det rette signal fra regeringen
Han mener, at det på ’mellemlang sigt’ - de næste 2-3 år - er den rigtige løsning at holde fast i den aftalte boligskattereform:

- Den er måske ikke er perfekt, men fra 2024 og frem sikrer den, at boligbeskatningen følger med opad, når boligpriserne stiger. På langt sigt skal balancen på boligmarkedet sikres ved et større boligudbud - især i de store byer. Ubalancen skal så at sige ’bygges væk’ – og derfor er det også et stærkt signal fra regeringen, at den nu er på vej med et udspil om flere billige boliger og studieboliger i København, siger Bo Sandberg.


Læs mere om Byggeri

20/9 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.