Aktuelle nyheder - Byggeri

Bæredygtig beton reducerer CO2-udslippet med 20 % Contiga leverer netop nu anderledes sandwich-facadeelementer af Fredagsbeton til Bella22 i København. Snart vil man kunne se andre byggerier skyde op ved hjælp af den bæredygtige Fredagsbeton.

Bæredygtig beton reducerer CO2-udslippet med 20 %

Der skrives og tales meget om betons CO2-aftryk. Hos Contiga har man arbejdet på at sænke betonens klimapåvirkning ved at reducere indholdet af cement

Del artiklen på

Bæredygtighed - Klima

Contiga, som producerer præfabrikerede betonelementer, har valgt at se eget cementforbrug efter i sømmene. Netop cementproduktionen er CO2-tung og er et af de vigtigste områder at arbejde med, hvis betonproduktionen skal blive mere bæredygtig.

Takket være mange års erfaring og ekspertise indenfor betonproduktion, en god ide fra virksomhedens konstruktionschef samt en ihærdig indsats fra eget fabrikslaboratorium, kan producenten nu præsentere en ny type beton, hvor cementmængden er reduceret med hele 20 %. Det betyder i praksis at Fredagsbetonen, som den kaldes, har et 20 % lavere CO2-aftryk end traditionel beton.

Den miljøvenlige beton-recept har fået navnet Fredagsbeton pga. dens hærdningstid:

- Med vores specialudviklede recept opnår vi samme styrke og kvalitet som almindelig beton, men med 20 % mindre cement. Den store forskel ligger i hærdetiden. Hvor vores standardbeton kun skal hærde i 8-9 timer før afformning, skal vores nye beton hærde i 48 timer. I praksis betyder det, at elementerne støbes om fredagen, hvorefter de bliver afformet og sat på lager om søndagen, fortæller adm. direktør Karsten Rewitz fra Contiga, der er ejet af Heidelberg CementGroup og råder over mere end 35.000 m² produktionshaller i sønderjyske Tinglev.

Han fortsætter:

- Vi har, som andre i branchen, søsat mange bæredygtighedsinitiativer, men det er på tide, at vi for alvor rykker mærkbart i en grønnere retning. Derfor er vi hos Contiga stolte over at kunne præsentere vores Fredagsbeton, der er et produkt som for alvor præsenterer et grønt alternativ for byggebranchen.

Cementproduktionen står for 8 % af den menneskeskabte CO2-udledning, fastslog det norske Center for International Climate Research (CICERO) på baggrund af rapporten ’Global CO2 emissions from cement production’ af Robbie M. Andrew fra 2018.

-los

Læs mere om Byggeri

13/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.