Aktuelle nyheder - Byggeri

Building Green løfter bæredygtigt potentialeBuilding Green Forum i efterår 2017.

Building Green løfter bæredygtigt potentiale

Om under to måneder inviterer Building Green inden for i Forum under temaer som FN's 17 verdensmål, livet mellem bygningerne og træ som byggemateriale

Del artiklen på

En række internationale frontløbere, danske pionerer og en spændende pallette af udstillere har vendt tomlen opad til Building Green 2018 i Forum. Det er ottende gang, at byggebranchen samles på dansk grund for at vidensdele om produkter, løsninger og trends indenfor bæredygtigt byggeri.

- Vi glæder os meget til at byde branchen velkommen i Forum endnu en gang. Og vi tør godt love, at det bliver nogle spændende efterårsdage i bæredygtighedens tegn. Vi har netop lagt sidste hånd på programmet, som kombinerer spændende aktiviteter, inspirerende debatter og mange talere, fortæller Ditte Rosenquist, der er projektleder for Building Green.

Realisering af mål
Innovative tendenser har de seneste år præget den bæredygtige byggebranche, men forude venter både flere muligheder og barrierer.

- Der er ingen tvivl om, at potentialet for bæredygtigt byggeri er stort. Det vil vi gerne være med til at sætte skub i, og vi har derfor inviteret en række toneangivende pionerer til at komme og dele ud af deres viden og erfaringer. Vi håber, at de mange gode eksempler kan inspirere til efterfølgelse, siger Ditte Rosenquist.

Et af temaerne er FN's 17 verdensmål, og allerede i åbningstalen den 31. oktober udruller Steen Hildebrandt, Ph.d., professor & adjungeret professor, målene under overskriften 'Bæredygtighed gennem lederskab'.

Også på andendagen er verdensmålene omdrejningspunkt for oplægget 'Designing for Paris' ved Chris Trott, som er partner og head of sustainability i arkitektfirmaet Foster+Partners. Han vil dele ud af sine erfaringer med, hvordan vi overfører målene til konkrete løsninger på verdensplan.

Hele skove i byerne
Ud over Chris Trott indtager en række andre anerkendte, udenlandske profiler også talerstolene på Building Green. Det tæller bl.a. den italienske stjernearkitekt Stefano Boeri, der er grundlægger af arkitektfirmaet af samme navn. Han besøger Building Green på førstedagen med oplægget 'Forest and the city' og slår et slag for, at vi skal have mere natur - nemlig hele skove - i byerne.

Stefano Boeri får følgeskab af den britiske træforkæmper Andrew Waugh fra arkitektfirmaet Waugh Thistleton Architects. Han holder oplæg om træ som byggemateriale og fortæller:

- Vi er nødt til at kigge på vores materialer på en anden måde, og så skal vi plante mange flere træer. Vi skal stoppe med at bruge materialer, som ikke kommer igen af sig selv.

Fra den udenlandske arkitektscene kommer også Gianluca Racana, der er director i Zaha Hadid, hvis oplæg torsdag den 1. november går under overskriften 'Architecture for inclusive and sustainable cities'.

Klima og social bæredygtighed
Derudover markerer en række nationale profiler sig også, når de lægger vejen forbi den bæredygtige event.

En af de nationale pionerer er Mette Skjold, der er partner og adm. direktør i SLA Landskabsarkitekter. Hendes oplæg går under overskriften 'Byens nye natur - merværdiskabende klimatilpasning af byens rum'.

En anden væsentlig faktor for fremtidens byggeri er social bæredygtighed, lyder det fra Kristian Villadsen, der er partner i Gehl Architects. Han holder oplæg under temaet bæredygtigt byliv på andendagen:

- Social bæredygtighed hænger sammen med, hvordan mennesker bruger og agerer i byrummene. Et godt byliv er med andre ord afhængigt af den sociale bæredygtighed.

Emnet bakkes op af Laura Storm fra det professionelle netværk Regenerators. Hendes oplæg går under overskriften 'A new regenerative architecture' og finder også sted på dag to.

Laura Storm slår et slag for en ny måde at skabe arkitektur på, hvor der kigges indad, før der designes udadtil. Hun vil tale om, hvordan en ny måde at designe vores byer på er udgangspunktet for et paradigmeskift.

-kj

Læs mere om Byggeri

4/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.