Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggeriets omsætningsvækst faldt 80 procent i andet halvår af 2019 Renoveringer holder dampen oppe i byggeriet

Byggeriets omsætningsvækst faldt 80 procent i andet halvår af 2019

De seneste tal for Danmarks Statistiks omsætningsstatistik for 2019 baseret på virksomhedernes momsindberetninger viser ifølge Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, at 2019 blev endnu et godt år for byggesektoren.

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Beskæftigelsen og omsætningen var stigende, men det blev også året, hvor man i årets anden halvdel oplevede de første beviser på, at ’byggekranerne trods alt ikke vokser ind i himlen’.

- 2019 var en todelt affære for omsætningen i bygge- og anlægsbranchen. Det samlede årsfacit på +4,3 procent omsætningsvækst på hjemmemarkedet ser på overfladen ganske pænt ud. Men udviklingen dækker over en omsætningsvækst på 7,5 procent i første halvår, mens der i andet halvår var en ret beskeden omsætningsfremgang på 1,5 procent, som kun lige godt og vel overgår inflationen, siger Bo Sandberg.

Pilen peger nedad
Ifølge Bo Sandberg bekræfter omsætningsudviklingen, at byggeriets opsving i denne omgang toppede på et tidspunkt i løbet af første halvår 2019.

Det er såvel boligbyggeriet som vej- og baneanlæg, der så småt er begyndt at pege nedad, mens renoveringsmarkedet til gengæld holder dampen oppe, understøttet af lav rente, mange bolighandler og lånekonverteringer:

- En omsætningskurve i byggeriet, der i øjeblikket er temmelig flad, er bestemt til at leve med ovenpå seks år med ubrudt fremgang siden 2013. Så håbet er stadig, at byggeriet kan komme til at opleve noget så sjældent som en blød landing, der ellers ikke er tradition for i branchen, siger cheføkonomen.

Byggeriet er ikke alene
Udover byggeriet med en omsætningsvækst på 4,3 procent er det servicesektoren, der har haft den højeste omsætningsvækst i 2019.

Hoteller og restauranter øgede sidste år omsætningen med 4,1 procent, tæt fulgt af rengøring/operationel service med +3,8 procent og videnservice med +3,7 procent. Omvendt har transportsektoren - som den eneste af de større brancher - en negativ omsætningsvækst i 2019 med -0,1 procent.


Læs mere om Byggeri

13/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.