left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Corona giver plads til renovering af offentlige bygninger Nu hvor der ikke er børn og medarbejdere på skoler og andre offentlige og statslige arbejdspladser, kunne det være en ide at fremskynde diverse renovationer og services der. Arkivfoto

Corona giver plads til renovering af offentlige bygninger

Tekniq Arbejdsgiverne opfordrer til, at man får løst ventende eftersyn og opgaver i de offentlige bygninger, som netop nu står tomme. Det vil give opgaver her og nu til SMV’erne

Del artiklen på

Samfund

Regeringen fortsætter strategien med at understøtte de danske virksomheder, der kommer i klemme i forbindelse med udbruddet af coronavirussen.

Senest har man besluttet at udskyde små virksomheders betaling af moms og skat. Et initiativ, der bakkes op af arbejdsgiverforeningen Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- Jeg synes, regeringen viser, at den tager de udfordringer, landets virksomheder står overfor, alvorligt. Det er en situation, ingen har kunnet forudse og som giver ikke mindst de små virksomheder nogle alvorlige, økonomiske udfordringer, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen.

I installationsbranchen mærker mange virksomheder allerede nu konsekvenserne af virusudbruddet.

- En del af vores medlemsvirksomheder oplevede i sidste uge, at den ene kunde efter den anden sendte vores raske medarbejdere hjem, fordi kunden var nervøs for eventuel smitterisiko. Hvilket i øvrigt er en helt forståelig reaktion i denne tid, siger Niels Jørgen Hansen.

Noget nær optimale arbejdsbetingelser
Han understreger dog, at man hos Tekniq Arbejdsgiverne har et helt konkret forslag til, hvordan man, uden at gå på kompromis med hverken arbejdsmiljø eller sundhedsrisiko, kan holde gang i hjulene hos bl.a. en stor del af landets installationsvirksomheder.

- Med de mange offentlige bygninger, kommunale såvel som statslige, der står tomme lige nu, er der noget nær optimale arbejdsbetingelser for at få udført de lovpligtige eftersyn samt få færdiggjort de mange igangværende arbejder, der er ude i de offentlige bygninger. Opgaver, som er bestilt, men blot venter på bliver udført, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

- En sådan ’åbning’ af offentlige bygninger vil sikre en del af beskæftigelsen og dermed mindske en del af behovet for nødløsninger i form af eksempelvis kompensationer, dagpenge og fordeling, siger Niels Jørgens Hansen.

Tekniq Arbejdsgiverne har derfor sendt forslaget til boligminister, Kaare Dybvad.

Oplagt mulighed
Den ide er Danske Malermestre med på. Ifølge direktør Ole Draborg giver det ingen mening, at malere og andre håndværkere ikke kan blive lukket ind på skoler, universitet og andre offentlige bygninger for at arbejde, selvom de offentlige institutioner er lukket ned for personale og studerende.

Det er oplagt at male, mens lokalerne er tomme - og ingen vil være i fare for at blive smittet med corona, lyder det fra Ole Draborg, der kalder den opståede situation for ’optimale betingelser for håndværkere’.

- Håndværkerne kan gå i fred og ro i de tomme bygninger og få ordnet opgaver og projekter. Jeg mener, at det er en overtolkning af regeringens anbefalinger, at pedellen ikke kan komme og åbne bygningerne for håndværkerne. Ingen ville være i fare for coronasmitte, siger Ole Draborg.

-los


Læs mere om Byggeri

17/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.