left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Corona-virus åbner muligheder for arbejde i tomme bygningerLige nu er tomgangen i offentlige bygninger fx. skoler og universiteter den perfekte anledning til at få udført opgaver som er bestilt og som ikke koster ekstra, lyder det i brevet til Simon Kollerup

Corona-virus åbner muligheder for arbejde i tomme bygninger

I et åbent brev til erhvervsministeren efterlyser en række store virksomheder mulighed for adgang til udførelse af teknisk service i offentlige bygninger

Del artiklen på

Åbent brev til:

Erhvervsminister Simon Kollerup Folketingets partier - Erhvervsordførerne

Vi er alle optaget af den dybt alvorlige situation, som Corona/Covid-19 har bragt verden såvel som det danske samfund i. Samtidig har vi alle fulgt og implementeret de tiltag, som regeringen løbende har anbefalet.

Effekten af 'Danmark lukkes ned' bliver enorm. Både menneskeligt og økonomisk. Derfor ser vi det som vores pligt, på den ene side at sikre vores medarbejderes job og vores virksomheders overlevelse, men samtidig at pege på muligheder, hvor vi reducerer behovet for passive tiltag for overlevelse.

Vi er alle positive over de helt nødvendige tiltag på sygedagpenge, fordelingsordninger og kompensation. Men det er alle løsninger for at komme igennem denne sundhedskrise. Og det bliver dyrt – og dyrere, jo længere disse kriseforanstaltninger skal virke.

På tværs af teknik- og installatørbranchen måtte vi torsdag og fredag konstatere, at den ene kunde efter den anden sendte vores raske teknikere hjem, både offentlige og private, med besked om kun at skulle udføre akutte udbedringer. Helt naturligt, når der lukkes ned og skal arbejdes hjemme. Men vi mener det kan gøres anderledes uden at gå på kompromis med behovet for at sikre mod yderligere smittespredning.

Lige nu er tomgangen i bygningerne, skoler, universiteter, administrationsbygninger etc. den perfekte anledning til at få udført lovpligtigt teknisk vedligehold og få færdiggjort andre igangværende arbejder – altså opgaver som er bestilt og som ikke koster ekstra. Vi mener, at det er fuldt forsvarligt at lade os få mulighed for at arbejde videre i de tomme ejendomme, så de står klar til brug, når elever, lærere, studerende og andre offentligt ansatte vender tilbage til deres arbejdspladser.

Det er god logik i denne alvorlige situation, og det vil helt sikkert sikre beskæftigelsen og reducere behovet for nødløsninger, såsom dagpenge, fordeling og kompensation for flere af vores faglærte kollegaer.

Venlig hilsen


Claus Fibiger Adm. direktør, Lindpro

Jesper Skou Divisionsdirektør, Siemens

Peter Kaas Hammer Adm. direktør, Kemp & Lauritzen

Adm. Johnny Hey Adm. direktør, Bravida Danmark

Brian Ludvigsen Adm. direktør, Wicotec Kirkebjerg

Thomas Träger CEO, Schneider Nordic Region

(-jhn)

 

Læs mere om Byggeri

16/3 2020
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.