Aktuelle nyheder - Byggeri

Coronomics giver uundgåeligt blodrøde nøgletalBlodrød fremtid venter det danske arbejdsmarked

Coronomics giver uundgåeligt blodrøde nøgletal

Danmarks Statistiks lønmodtagerbeskæftigelse for januar steg 4.800 set i forhold til måneden før. Corona er endnu ikke slået igennem i tallene

Del artiklen på

Erhverv - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der kommer fortsat nøgletal fra Danmarks Statistik fra tiden FØR coronaen, og de viser ifølge cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri, at det danske arbejdsmarked, selv om det var på vej ned i fart i 2. halvår 2019 kom godt fra start i 2020:

- Men det var så før corona viste sit grimme ansigt. Den kendsgerning, at vi havde en rekordhøj beskæftigelse før coronakrisen, er nyttig på to måder. For det første - jo bedre udgangspunktet på arbejdsmarkedet var før corona, jo mere har vi at give af, når der nu drosles ned. Og for det andet er det netop den høje deltagelse på arbejdsmarkedet, inklusive for seniorer, der er blandt de vigtigste årsager til vores sunde offentlige finanser, siger Bo Sandberg.

En anden virkelighed
Han forudser dog, at de næste måneder bliver ’uundgåeligt blodrøde på arbejdsmarkedet og i dansk økonomi’:

- Man tror nærmest ikke sine egne øjne. Det, der indtil for et par uger siden var et teflon-opsving og en økonomi, der var ’kedelig på den gode måde’, er nu vekslet til en virkelighed med daglige økonomiske hjælpepakker og et firecifret antal nye ledige om dagen i takt med, at samfundet lukker stadig mere ned omkring sig selv og sine hjemmearbejdspladser, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Blød landing kan ende hårdt
Ifølge Danmarks Statistik, var der i januar med 2.803.500 før første gang i danmarkshistorien over 2,8 millioner personer med lønmodtagerjob i Danmark. Og zoomer man ind på bygge- og anlægsbranchen, så var 2020 faktisk også startet hæderligt med et plus på godt 300 lønmodtagere.

- Byggeriet havde tydeligvis lagt op til en blød landing i løbet af 2020. Men med indtoget af ’coronomics’ bliver det nu desværre uundgåeligt en hård landing i stedet, siger Bo Sandberg.

- Ingen brancher går fri, når der er tale om et så stort – forhåbentlig midlertidigt – efterspørgselschok. Blandt andet vil erhvervsbyggeriet dykke, men også renoveringsmarkedet kommer til at lide under at mange privatkunder sætter renoveringer i stå, og handelsaktiviteten på boligmarkedet bremser op, i hvert fald nogle måneder, slutter cheføkonomen.Læs mere om Byggeri

20/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.