scroll
DA efterlyser mere handling til at skaffe arbejdskraftDansk Arbejdsgiverforenings administrerende direktør, Jakob Holbraad

DA efterlyser mere handling til at skaffe arbejdskraft

Dansk Arbejdsgiverforening har præsenteret et forslag, der kan skaffe knap 25.000 flere medarbejdere til det danske arbejdsmarked

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Flere internationale medarbejdere og seniorer i job, større økonomisk gevinst for fleksjobbere ved at arbejde mere og en langt mere målrettet beskæftigelsesindsats.

Det er blot nogle af de 15 konkrete forslag, som DA foreslår, som tilsammen kan skaffe 23.500 flere medarbejdere til virksomheder og offentlige arbejdspladser.

DA’s administrerende direktør, Jacob Holbraad, slår fast, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er den helt store udfordring for både virksomheder og den offentlige sektor, og der er derfor behov for handling og reformer:

- Regeringen mangler stadig at fremlægge initiativer, der kan skaffe cirka 20.000 flere medarbejdere i forhold til det mål, som ligger i regeringsgrundlaget. Og derfor lægger vi nu konkrete forslag frem, som vi håber, at regeringen – og andre partier – vil lade sig kraftigt inspirere af, siger Jacob Holbraad.

15 forslag i tre klumper
DA’s 15 forslag er primært delt i tre store klumper, som henholdsvis vil gøre det nemmere at rekruttere internationale medarbejdere, fastholde flere seniorer i job og ændre i offentlige forsørgelsesordninger.

Blandt andet foreslår DA, at statsborgere fra fem udvalgte EU-kandidatlande samt Storbritannien bør omfattes af den fri bevægelighed for arbejdskraft, som gælder for EU-borgere i dag.

Et andet forslag er, at seniorer med mindst 44 år på arbejdsmarkedet kan få en årlig bonus på op til 56.000 kroner årligt, hvis de fortsætter med at arbejde, når de er mindre end tre år fra folkepensionsalderen.

20/9 2023