Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri bakker Bertel Haarders kritik opDirektør Michael H. Nielsen mener, at Ole Birk Olesen burde have været repræsenteret ved nordisk møde om byggeregler

Dansk Byggeri bakker Bertel Haarders kritik op

Det er fornuftigt at skabe fælles nordiske retningslinier for byggeri som en platform til at påvirke den europæiske udvikling

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det har vakt opsigt, at Bertel Haarder offentligt har kritiseret transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) for at ignorere det nordiske samarbejde om fælles byggeregler.

Som nævnt BygTek var hverken Ole Birk Olesen eller embedsmænd fra hans ministerium til stede ved det nordiske ministermøde, hvor Norge, Sverige, Finland og Island har besluttet at etablere fælles byggeregler i hele Norden for at skabe forudsætninger for bedre og billigere boliger i hele Norden

Bertel Haarder har set sig ’nødsaget til at kritisere sin egen regerings minister, når der handles (eller ikke handles) imod regeringens fastlagte linje’.

Forskellige interesser
Direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri siger til BygTek, at der er perspektiver i at udvikle ensartede retningslinier for, hvordan man skal bygge i både Europa og i Norden:

- Kan man ikke blive enige på europæisk plan, må man som en begyndelse gøre det på nordisk plan. Erfaringer viser bare, at det kan være svært at få de nordiske lande til at blive enige om fælles regler på bygningsområdet. Det hænger måske sammen med, at Norge og Island står uden for EU, mens Danmark og Sverige samtidig forsøger at påvirke europæisk lovgivning i forhold til byggevarer og måden at anvende energi på, siger Dansk Byggeris direktør.

Lange perspektiver
Ifølge Michael H. Nielsen er der lange perspektiver i forhold til at skabe et europæisk bygningsreglement:

- Det får vi nok aldrig, idet et bygningsreglement altid skal tage stilling til de regioner og klimazoner, der eksisterer forskellige steder i Europa. Men jo mere ensartede regler, vi kan få, jo større er mulighederne for et lille land som Danmark at gøre sig gældende og få adgang til andre landes markeder. Derfor er der noget fornuftigt i at skabe fælles nordiske retningslinier for byggeri som en platform til at påvirke den europæiske udvikling på området, siger Michael H. Nielsen.

Slår pjalterne sammen
Netop på den baggrund mener Dansk Byggeris direktør, at det ’ikke er klogt af Danmark’ at blive væk, når de andre nordiske bygningsministre og deres embedsmænd er til stede ved et møde:

- Særligt ikke hvis vi ønsker at påvirke rammerne for byggeriet i en mere europæisk og nordisk retning. Ved at vi som et lille land slår pjalterne sammen med de andre nordiske lande, udgør vi en tungere stemme i Europa i forhold til den måde, hele bygningsområdet reguleres på europæisk. Alene det burde være afsæt for, at man skulle være til stede, siger Michael H. Nielsen.


Læs mere om Byggeri

13/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder