Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk Folkeparti: Penge i udstationeringsfond skal tilbage til virksomhederneDansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Chr. Skibby

Dansk Folkeparti: Penge i udstationeringsfond skal tilbage til virksomhederne

Hans Chr. Skibby forstår godt, at det kan virke urimeligt, at der opkræves penge til en fond, uden at der udbetales en eneste kroner fra fonden

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Som nævnt i BygTek har ikke mindst de tusinder af mindre håndværkervirksomheder i Danmark betalt næsten 50 millioner kroner til Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede, der til gengæld ikke har brugt en eneste krone af de indbetalte midler i de tre år, fonden har eksisteret.

Virksomhederne skal årligt indbetale cirka 4,50 kroner pr. medarbejder fordelt på fire indbetalinger til fonden.

Helt til hest
Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Chr. Skibby er overrasket over, hvad BygTek kan berette om den pågældende fond, og han siger, at han nu vil tage sagen op over for erhvervsministeren:

- Det virker ”helt til hest”, at man inddriver penge fra danske virksomheder for at finansiere penge til udstationerede, som ikke har fået løn efter reglerne. Men det nytter ikke noget at opkræve pengene, hvis de ikke bliver brugt efter hensigten, siger Hans Chr. Skibby til BygTek.

Erhvervsministeren må gribe ind
Han indrømmer, at han ikke kender til omstændighederne omkring indgåelsen af aftalen mellem regeringen, arbejdsgiverne og LO, men at det er tegn på, at tingene ikke har fungeret:

- Der er derfor en god grund til at erhvervsministeren går ind i denne sag. Pengene ender øjensynligt bare i en stor kasse i København, og det giver ingen mening. Jeg forstår også godt, hvis virksomhederne har svært ved at forstå, at regeringen på den ene side taler om færre administrative byrder, og på den anden side opkræver 4,50 kroner opdelt i fire rater om året. Jeg vil derfor have erhvervsministeren til at redegøre for, hvordan de cirka 50 millioner kroner kommer tilbage til virksomhederne. Når de ikke skal bruges efter hensigten, skal de tilbage til virksomhederne under en eller anden form, og vi skal have stoppet videre indbetalinger, siger Hans Chr. Skibby.


Læs også artiklerne:

Kommentar: Skingrende politisk vanvid

Og så er det ikke engang løgn

 

Læs mere om Byggeri

11/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.