left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk team vinder Ibsen Bibliotek i NorgeVisualisering: Schmidt Hammer Lassen Architects.

Dansk team vinder Ibsen Bibliotek i Norge

Med forslaget ’Foranderlige Perspektiver’ vinder Schmidt Hammer Lassen, SLA og Rambøll den ene af to konkurrencer om at designe det nye Ibsen Bibliotek i den historiske, norske by Skien

Del artiklen på

Arkitektur
 
Den dansk-norske dramatiker og digter, Henrik Ibsen, får snart opkaldt et nyt bibliotek efter sig i Skien. Schmidt Hammer Lassen, SLA og Rambøll er netop kåret som vinder af den ene af to arkitektkonkurrencer, Meierikvartalet. Den anden er Kulturkvartalet, og den endelige placering vælges af Skien Kommune i marts 2020.

- Vi skaber rum, hvor Henrik Ibsens værker vækkes til live på nye måder, og vi skaber et videnscenter, hvor forskellige interesser kan sameksistere - en af de grundliggende principper bag biblioteket som samfundets demokratiske rum, fortæller Elif Tinaztepe, der er partner i Schmidt Hammer Lassen, og tilføjer:

- Vores forslag for Ibsen Biblioteket er en helt unik mulighed for at hylde Skien som hjemby for en af vores helt store dramatikere.

Kulturelt samlingspunkt
Teamets vinderforslag til Meierikvartalet, der ligger tæt på Henrik Ibsens fødested, vil gøre biblioteket og dets omkringligende landskab til et kulturelt samlingspunkt i Skiens midtby. Det nye bibliotek vil rumme et udstillings- og formidlingscenter, der giver de besøgende mulighed for at opleve Henrik Ibsens kunsteriske arbejde og store indflydelse på teaterverdenen samt borgerservice, turistcenter og kontorer.

I form af sit nordiske og demokratiske udtryk, funktion og placering bliver bygningen og Meierikvartalet byens nye kulturelle ikon og udgør et afgørende skridt i den kulturelle transformation og udvikling af Skiens midtby.

Funktionalitet og fleksibilitet
Bygningen er designet som en række volumener, der funktionelt og arkitektonisk udgør en del af en større helhed. Silhuetten af  biblioteket følger bakken fra Telemarksgade til Skistredet ligesom fjeldet. Trinvist afslører bygningen sig, og der er en stærk fornemmelse af ’mødested’ både indenfor og udenfor. Stedet får udsigt over fire gader fra tre forskellige niveauer. Dets porøse, inkluderende og imødekommende karakter inviterer byen indenfor.

Huset er disponeret, så det både rummer fremtidens bibliotek samt et kunstnerisk formidlingscenter for en af verdens vigtigste dramatikere. Mejeribygningen rummer kontorarealerne og har adgang til alle biblioteksniveauer. Husets fleksible rammer gør, at de forskellige funktioner og aktiviteter kan udvides eller flyttes rundt efter behov. De besøgende kan frit vandre rundt, men man finder altid tilbage til kernen uden besvær og huset tilpasser sig byens skala og skaber forbindelser til Skien by og biblioteket gennem den nye Ibsens Have.

- Med Ibsen Biblioteket forener vi nutid og fremtid på flere niveauer, siger Elif Tinaztepe.

- Huset byder på både det store fleksible fællesrum, der kræves af fremtidens bibliotek, og komplimenteres af mere indadvendte, intime steder, der genkendes fra Ibsens værker. Sølvåren er bindevævet - tænkt som en række rum man går i og igennem som en del af rejsen.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.