Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danske Tegl lancerer podcastkanal

Danske Tegl lancerer podcastkanal

RadioTegl er en ny podcastkanal, som går i dybden med dansk arkitektur og innovation inden for byggeriet og tager lytterne med bag kulissen på landets store byggerier

Del artiklen på

Det handler ikke kun om mursten eller tegl i Danske Tegls nye podcast, RadioTegl. Derimod handler det om at fortælle gode historier og inspirere bygge- og arkitektbranchen med nye innovative løsninger for fremtidens byggeri.

- RadioTegl er en ny måde at tænke formidling på. Med podcasten gør vi det muligt at putte inspiration direkte ind i øregangene. Her hører vi om alt fra arkitekternes tanker, visioner og design til deres beslutninger om materialevalg, og vi får indsigt i tilblivelsen og anvendelsen af tegl til deres projekter. Podcasten kommer helt bagom dansk byggeri og arkitektur og får sat ord på følelser og holdninger til tidens diskussioner og strømninger, siger Gitte K. Nielsen, der er direktør hos Danske Tegl og initiativtager til RadioTegl.

Tilblivelsen og anvendelsen
De første podcast-episoder har to hovedpersoner i hovedrollen. Den ene er arkitekt, og den anden er teglproducent. Hver episode har således to forbundne parallelhistorier, hvor lytteren både hører om tilblivelsen og anvendelsen af tegl.

Første episode beskæftiger sig med det markante murstensbyggeri på det gamle baneterræn på Vesterbro i København, Trafiktårnet Øst. Her taler RadioTegl bl.a. med arkitekt Christian Tranberg, som har tegnet Trafiktårnet, og Christian A. Petersen fra Petersen Tegl, hvor man har produceret tegl i ni generationer. Han mener, at arkitekter generelt er 'tossede i hovederne', og det gør dem ifølge ham til fantastiske samarbejdspartnere.

Alle episoder er optaget on location. Det skal give lytteren mulighed for at fornemme bygningerne, teglværket, tegnestuen, eller hvor podcasten nu er taget med gæsterne hen.

RadioTegl-episoderne får en varighed på 30-40 min. til udgivelse d. 1. hver måned. De kommende episoder vil bl.a. beskæftige sig med Vejles nye ikoniske bygning på havnen, Fjordenhus, og Nyborg Slot, hvor podcasten også vil tale med håndværkere, ingeniører, naboer og brugerne af bygningerne.

Podcasten kan høres på dansketegl.dk/radiotegl og downloades og streames via iTunes, Podbean og andre populære tjenester.

Episoderne er tilrettelagt af Katrine Nyland Sørensen, som er tidligere mangeårig medarbejder på DR.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder